Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Lüks Yaşam Ünlü bir dev daha geliyor! - Lüks Yaşam Haberleri

        Demsa'nın 'lüks' atağı Harvey Nichols'tan sonra çok katlı mağaza zinciri Fransız La Fayette ile devam ediyor. Cengiz Çetindoğan La Fayette'yi 2012'de açacaklarını söyledi. Demet Sabancı Çetindoğan da Maçka Oteli'nin yanı sıra Pera'da bir iş oteli yatırımına başlayacaklarını açıkladı.

        Demet Sabancı Çetindoğan ve Cengiz Çetindoğan'ın 1999'da perakende firması olarak kurduğu Demsa, 10 yılda inşaat, medya, turizm ve perakende sektörlerinde faaliyet gösteren, Türkiye'de lüks tüketim denince ilk akla gelen gruplardan biri haline geldi. Akşam'ın haberine göre 2009'da Unitim'den çok katlı lüks zincir Harvey Nichols'ı devralarak perakende sektöründe atak yapan Demsa şimdi de Fransızların ünlü çok katlı mağazası Galeries La Fayette'yi İstanbul'a getiriyor. Demsa Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çetindoğan La Fayette'yi 2012 sonunda en geç 2013 başında açacaklarını, halen İstanbul'da birden fazla alışveriş merkezi ile bu konuda görüşme halinde olduklarını söyledi. Demsa Yönetim Kurulu Başkan Vekili Demet Sabancı Çetindoğan ise Harvey Nichols'ta işlerin iyi gittiğini, İstanbul'un bir lüks çok katlı zinciri daha kaldırabilecek potansiyelde olduğunu ifade etti. Sabancı Çetindoğan İngiliz Harrods'ın, Harvey Nichols'ın 3-4 misli büyüklüğündeki lokasyonları tercih ettiğini belirterek, 'Metrekare talepleri İstanbul koşullarına uygun olmadığı için Harrods'la görüşmedik. Onlarla sadece sohbet ettik. Ve Harrods'ın bize uygun olmadığını anladık' diye konuştu.

        PERA'DA DA OTEL AÇACAĞIZ

        MAÇKA oteli'nin yerine yapacakları 5 yıldızlı otelin inşaatına başladıklarını söyleyen Çetindoğan, '100-120 odalı bir butik otel olacak. Otelin altında dünya markalarının mağazalarına yer vereceğiz. Yatırım 1.5-2 yılda tamamlanır' dedi. Otelin işletmesi için görüştükleri yabancı lüks zincirle epey yol aldıklarını vurgulayan Çetindoğan, 'İmzaları atmaya çok yakınız' diye konuştu. Pera'da eski TUSİAD binasının karşısında bir binaları olduğunu vurğulayan Çetindoğan; 'Burada 4 yıldızlı bir şehir oteli planlıyoruz. 3 ay içinde yatırıma başlarız' diye ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ