Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Antalya Expo fuar takvimi 2016 ve bilet fiyatları - İş-Yaşam Haberleri

        22 Nisan Cuma günü kapılarını açacak olan Antalya Expo 2016 fuarı çeşitli etkinliklere sahne olacak. Bu yıl Türkiye'nin ev sahipliğini yapacağı ve dünyanın en büyük organizasyonları arasında kabul edilen Expo, Olimpiyat organizasyonları ve Dünya kupasının ardından en büyük organizasyon olarak kabul edilmekte.

        Organizasyon için Antalya'nın Aksu ilçesine 1,7 milyar liralık yatırım yapılan etkinliğin açılışı, Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından yapılacak.

        ANTALYA EXPO FUAR TAKVİMİ

        Antaya Expo fuar takviminde ilk gün, yani 23 Nisan Cumartesi günü saat 14:30'da F5 uçaklarıyla yapılan Türk Yıldızları gösterisi izlenecek. Bu gösteri sergi alanında yapılacak.

        Türk Yıldızları, 1914 yılında kurulan Türk Hava Kuvvetleri'nin bir parçası olarak dünyada sekiz süpersonik savaş uçağıyla gösteri yapan tek akrotim ekibi özelliği taşıyor. Türk Yıldızları kuruluşundan bugüne gerçekleştirdiği gösterilerle tüm dünyada adından söz ettiriyor. Dünyanın birçok noktasında yaptıkları gösterilerle isimlerini dünya literatürüne yazan Türk Yıldızlarını gösterilerinde binlerce kişi izliyor.

        ANTALYA EXPO'YA NASIL GİDERİM?

        EXPO 2016 ANTALYA Botanik Sergi Alanı, Antalya ili, Aksu İlçesi, Solak Köyü sınırları içerisi, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) karşısında, şehir merkezine 17 km mesafede yer almaktadır.

        Şehir Merkezi’nden EXPO 2016 Antalya’ya Geliş

        EXPO 2016 Antalya alanına gelişler, tur otobüsleri, özel araç, taksi, belediye otobüsleri ve tramvay vasıtasıyla olacaktır.

        Havalimanı'ndan EXPO 2016 Antalya'ya Geliş

        EXPO 2016 Antalya alanına gelişler, tur otobüsleri, özel araç, taksi ve tramvay vasıtasıyla olacaktır.

        1.Tramvay

        Şehir merkezinden EXPO 2016 ANTALYA Botanik sergi alanına hafif raylı sistem ile ulaşım çalışmaları devam etmektedir. Çalışmalar tamamlandıktan sonra ziyaretçilerin EXPO sergi alanına daha hızlı ve rahat bir şekilde ulaşımı hedeflenmektedir.

        Tramvaya binebilmek için şehir içerisindeki Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin dolum noktalarından Antalya Kart alabilirsiniz.

        Antalya Kart alabilecek dolum noktalarının bulunabileceği link; http://www.antalyakart.com.tr/

        2.Belediye Otobüsleri

        Belediye otobüslerine binebilmek için şehir içerisindeki Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin dolum noktalarından Antalya Kart alabilirsiniz.

        Antalya Kart alabilecek dolum noktalarının bulunabileceği link; http://www.antalyakart.com.tr/

        Telefonlarınızın Uygulamalar bölümünden (AppStore ve Playstore) “Antalya kart’’ uygulamasını indirebilir, online kart bakiye bilgisini öğrenip yükleme yapabilir, yolcu bilgilendirme sekmesinden hat/durak bilgisini alabilirsiniz.

        EXPO 2016 Antalya Sergi Alanına gelen otobüs numaraları;

        AC03: Sabah 05.38’de EXPO’dan hareket edecek araçlar, gece 02.00’ye kadar 10 dakika arayla hizmet verecektir.

        AF04: Sabah 05.30’da EXPO’dan hareket edecek araçlar, gece 02.00’ye kadar 12 dakika arayla hizmet verecektir.

        AD77: Sabah 05.30'da EXPO'dan hareket edecek araçlar, gece 00.00'ya kadar hizmet verecektir.

        3.Tur Otobüsleri

        Tur otobüsleri otobüs bindirme indirme alanlarında yolcu indirebilir.

        4.Taksi

        Expo 2016 Sergi Alanında 40 araçlık taksi durağı mevcuttur.

        5.Özel Araçlar

        Ziyaretçi araçları ana otopark, batı otoparkı ve kuzey sedde otoparkına park edebileceklerdir.

        6.Bisiklet ve Motosiklet

        Ana otopark alanı içinde bisiklet ve motosiklet park alanı mevcuttur.

        ***Engelliler için otopark alanları

        Ana otopark alanında engelliler için işaretli park alanı mevcuttur.

        EXPO NEDEN YAPILIR?

        EXPO insanlığın karşılaştığı temel sorunlara çözüm bulmak amacıyla tüm dünyayı bir araya getirir. Bu meydan okuma EXPO’nun temasını oluşturur. 2015 Milano’nun teması “Dünya’yı Beslemek, Yaşam için Enerji” ve Astana 2017’nin teması “Geleceğin Enerjisi” olacaktır.

        Pratikte bu tema nasıl hedeflenir? Birincisi, bütün katılımcılara sergi alanı veya bir pavilyon inşa etme imkânı verilir. Bu alanlarda tecrübeleri, yenilikleri ve temayla ilgili fikirlerini sergilerler. Ayrıca düzenlenen diplomatik ve profesyonel toplantıların yanı sıra konferanslar, workshoplar, tartışmalar düzenlenir. Bunlar katılımcılara fikirleri değiştirme, çözümler bulma ve yeni işbirliği bağları kurma olanağı sağlar.

        Bu entelektüel teşvik sayesinde, EXPO’lar geleceğe ışık tutar. Örneğin 2010 Şangay, “Şangay Kılavuzu- 21.yüzyılda sürdürülebilir şehir gelişimi için bir rehber” çıkartılarak şehirlerde yaşam kalitesini artırmaya adanmıştır. 2012 Expo Yeosu, Uluslararası Toplumu harekete geçirmek için “Yaşayan bir okyanus ve sahiller için Yeosu Bildirisi”ni çıkarmıştır.

        TÜRK BAHÇESİ GELENEKTEN GELECEĞE YANSIMALARI ANLATACAK

        Farklı kıtalardan, farklı kültürlerden 51 ülkenin kendi bahçelerini kurduğu EXPO 2016 Antalya’da Türkiye, 2 ayrı pavilyonda temsil edilecek. “Gelenekten geleceğe yansımalar” sloganıyla hazırlanan Türkiye pavilyonunda zengin Türk kültürü ile Türkiye’nin modern yüzü anlatılacak.

        Resmi açılışı 22 Nisan’da gerçekleşecek olan EXPO 2016 Antalya’da, aralarında Japonya, Çin, Nepal, Güney Kore, İtalya, Almanya, Hollanda ve İngiltere’nin de bulunduğu 51 ülke, birbirinden renkli bahçeler kurdu. EXPO 2016 Antalya’nın ev sahibi Türkiye ise EXPO 2016’da 2 ayrı pavilyonda tanıtılacak.

        Türkiye pavilyonu sergi alanında batı kanalının sağ ve solunda iki ayrı alanda yer alacak. Türk pavilyonu için “Gelenekten Geleceğe Yansımalar” sloganından yola çıkılarak bir tasarım hazırlandı. Her iki pavilyonda yaklaşık 64’er m2 kapalı alan bulunuyor. Küp şeklindeki binaların dışı ise ayna kaplı. Gelenek kısmında yerden dönerek yükselen çiçek parterleri ayna ile buluşup, gelecek kısmında buluştuğu aynadan pergole formunda dönerek yukarıya doğru devam ediyor.

        Türk pavilyonunda “Çiçek ve çocuk” temalı EXPO 2016 Antalya’nın alt temaları olan tarih ve sürdürülebilirliğe vurgu yapılacağını belirten Proje Mimarı Halime Şenol, şunları söyledi;

        “Gelenek bölümünde geçmişle ilgili tanıtımlar yapılacak ve geleceğe nasıl bir tohum serildiği vurgulanacak. Gelecek bölümünde ise, dünyamıza, değerlerimize sahip çıkmak ve sürdürülebilir kılmak için serpilen tohumdan ilerleyen Türkiye’nin yeni yüzü ve planları anlatılacak. Geleceğe miras bırakacağımız yaşanabilir bir çevre ve yeşil bir dünyaya vurgu yapılacak.”

        Küp şeklindeki binaların içinde duvara yansıyan projeksiyonlar aracılığıyla duvara yansıtılacak filmlerle de Türkiye’nin tanıtımı yapılacak.

        EXPO 2016 BİLETLERİ SATIŞTA

        Expo 2016'nın bilet fiyatları ise günlük ve dönemlik olarak değişkenlik gösteriyor.

        14-64 Yaş arası için günlük bilet 20 TL, sezonluk bilet 60 TL,

        Öğrenciler için 14-25 yaş günlük bilet 10 TL, sezonluk bilet 30 TL,

        8-13 yaş arası çocuklar için günlük bilet 10 TL, sezonluk bilet 30 TL,

        Çocuk (0 - 7 yaş), Gazi / Gazi Yakını, Şehit Yakını, Engelli için ise Ücretsiz olarak gişedeki yerlerini alacak.

        EXPO 2016 İÇİN BİLET ALMAK VE FİYATLARI DETAYLI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ