Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 1915 Çanakkale Köprüsü'nü ÇOK İYİ A.Ş. yapacak! - İş-Yaşam Haberleri
        1

        1915 Çanakkale Köprüsü’nün yapım sözleşmesi, Daelim-Limak-SK-Yapı Merkezi ortak girişimi ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında imzalandı. Projenin temeli, yarın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla atılacak.

        2

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, köprünün, Cumhuriyetin kuruluş yıldönümü olan 2023’te, hatta daha önce tamamlanacağını söyledi.

        3

        1915 Çanakkale Köprüsü dahil Malkara-Çanakkale otoyol kesimi sözleşmesi, dün Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile Güney Kore Cumhuriyeti Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang’ın katılımıyla imzalandı.

        4

        Törende, Güney Kore ile Türkiye arasında, asma köprü teknolojileri, ulaştırma alanındaki Ar-Ge faaliyetleri ile demiryolları konularında üç ayrı mutabakat zaptı imzalandı.

        5

        “YAKIT MASRAFI AZALACAK”

        Bakan Arslan, Çanakkale Köprüsü’nün yapım ihalesini Güney Kore ve Türkiye’nin uzman firmalarından oluşan Daelim-Limak- SK-Yapı Merkezi ortak girişiminin kazandığını anımsatarak görevli şirketin kurulması ve sözleşmenin imzalanması aşamalarını tamamladıklarını söyledi

        6

        Arslan, “Köprü ile 101 kilometrelik otoyol da yapılacak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve bunların bağlantı yollarıyla birlikte Marmara Denizi etrafında ring oluşacak.

        7

        Böylece, Batı Ege ve Batı Akdeniz’deki yük hareketi Çanakkale üzerinden Avrupa’ya daha düşük maliyetle gidecek. Yakıt masrafı azalacak. İhracat artacak” dedi.

        8

        Arslan, ortaklığın kurduğu “Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme Anonim Şirketi”nin kısaltmasının “ÇOK İYİ AŞ” olduğuna dikkat çekerek,

        9

        “Çok iyi olmuş. Çok iyi olacak. Çok iyi olmak zorunda. Çanakkale’ye çok iyi iş yakışırdı. ÇOK İYİ şirketi bizimle çok iyi işbirliği yapacak, çok iyi iş çıkaracak” dedi.