Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Antik kent Perge'de turist sayısında büyük düşüş - İş-Yaşam Haberleri

        Aksu İlçesi sınırlarında yer alan, bir dönem Pamfilya Bölgesi'ne başkentlik yapan, eski dönemlerin en güzel ve en zengin şehirleri arasında gösterildiği belirtilenantik Perge şehri günümüze kadar dikdurmaya devam ediyor.

        Kazılarda çıkan heykellerinin yanı sıra birçok buluntusuyla Antalya Müzesi'nin en önemli besleyicisi arasında yer alan Perge'de ziyaretçi sayısında ciddi düşüş kaydedildi. 2014 yılında 190 bin turisti ağırlayan Perge, 2015'te 112 bin 390 kişiyi ağırlarken, bu sayı geçen yıl 60 bine kadar düştü.

        24 STANTTAN 10'U KAPANDI

        Turist sayısının düşüşü, en çok antik Perge ören yeri giriş kapısı önünde açtıkları stantlarda tatilcive turistlere yönelik çeşitli hediyelik ve dekoratif süs eşyaları üretip satan Pergeli kadınları etkiledi. Geçen yıl yenilenen 24 stantta daha çok satış yapacaklarını düşünen kadınlar, beklediklerini bulamadı.

        REKLAM

        2.5 metrelik stantlara aylık 200 lira kira ödeyen kadınlardan 10'u iş yapamadıkları gerekçesiyle stantlarını bıraktı. Satışa devam eden kadınlar ise eskisi gibi iş yapamadıklarını belirterek, turist sayısının düşmesinin devam etmesi durumunda stantlarını kapatacaklarını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ