Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 1 kilo 500 gramlık mantar büyük ilgi topladı - İş-Yaşam Haberleri
        1

        Aslanapa Çamdibi köyünde yaşayan Şaban Reyhan, "72 yaşındayım, bu yaşıma kadar böyle bir şey gormedim. Mantari Aslanapa merkeze 20 kilometre mesafede olan Çamdibi köyünüzde ormanlık alanda buldum

        2

        Bu akşam iftarda ailecek orucumuzu bu mantarla açacağız. Kızılca mantarı sürekli tükettiğimiz bir mantardır. Ancak ilk defa bu kadar büyük ve sağlam olanını buldum" dedi.

        3

        İlk defa bu kadar büyuk mantar gördüklerini belirten vatandaşlar, mantarla fotoğraf çektirdiler.

        4

        500 TL DEĞERİNDEKİ DEV MANTAR

        Öte yandan Erzincan Uluyamaç köyüne bağlı İşvan yaylasına arkadaşları ile mantar toplamaya giden Fatih Akgün ise arazide doğal yetişen ve türüne ender rastlanan 5.5 kilogram ağırlığında çaşır mantarı buldu.

        5

        Türüne az rastlanmasının yanı sıra nadir olarak bu büyüklüğe ulaştığı belirtilen çaşır mantarı, Akgün ve arkadaşlarında şaşkınlığa yol açtı.

        6

        Akgün yaptığı açıklamada, her yıl Mayıs ve Haziran aylarında arkadaşlarıyla yaylaya mantar toplamaya çıktıklarını belirtti.

        7

        Akgün, "Bu mantardan daha önce de topladım fakat bu kilo ve büyüklükte olanını ilk defa görüyorum" dedi.

        8

        İlçeye getirdiği mantarı gören vatandaşların da şaşkınlık yaşadığını anlatan Akgün, çaşır mantarının çok lezzetli olması ve ender bulunmasından dolayı kilosunun pazarlarda 80 ila 100 lira arasında satıldığını ifade etti.

        9

        ÇAŞIR MANTARI NEDİR?

        Oldukça değerli besin öğelerine sahip olan Çaşır Mantarı, haşlandıktan sonra yumurtaya bulanıp kızartması yapılmakta ya da yumurta ile kavrularak tüketilmektedir.