Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Boris Becker iflas ettirildi - İş-Yaşam Haberleri
        REKLAM

        Bir dönemin efsane Alman tenis oyuncusu Boris Becker için Londra mahkemesinden iflas kararı çıktı. 1984 ve 1999 yılları arasındaki kariyerinde 25 milyon dolar para ödülü kazanan Boris Becker'in Ekim 2015'ten kalan bir borcunu ödemediği için kararın alındığı söyleniyor.

        • Avukat John Briggs

        Becker'in avukatı ise ünlü müvekkilinin Mallorca'da 6 milyon dolara satın aldığı mülkünün yeniden ipotek edilmesi için bir ay ek süre itedi. Yargıç ise avukatın savunmasını yetersiz bularak borcun "tarihi geçmiş" olduğunu belirtti.

        Boris Becker ise olanlara şaşırdığını belirterek kendisini Twitter hesabından savunan açıklamalar yaptı ancak borcunu ödeyeceğini de açıkladı.

        Becker'in finansal sıkıntıları ilk olarak 2001 yılında Almanya'daki 7 milyon dolarlık vergi faturasıyla başlamıştı. Aynı yıl eşi Barbara'dan boşanan Becker, eski eşine 10 milyon dolar ve Florida'da bulunan 2 milyon dolarlık daireyi vermişti.

        17 yaşında Wimbledon kazanan Becker, kariyerinde toplam 6 grand slam zaferine ulaşmıştı. 49 yaşındaki efsane isim 3 yıl boyunca da dünyanın bir numaralarından Sırp tenisçi Novak Djokovic'in koçluğunu yaparak şampiyonluklarında pay sahibi oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ