Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Tüketici hakları Ericom Halka Açılıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye’nin son 5 yılda en hızlı büyüyen 6. Büyük teknoloji şirketi olan ve Türk Telekom, Turkcell, Vodafone, Avea ve Superonline gibi telekom operatörlerine Enerji Yedekleme ve Telemetri hizmetleri sunan Ericom halka açılıyor.

        Türkiye’de bilişim teknolojilerinin birçok alanında gerçekleştirdiği proje ve başarılar ile bilinen Ericom Telekomünikasyon ve Enerji Teknolojileri A.Ş. halka açılıyor. Türk Telekom, Turkcell, Vodafone, Avea ve Superonline gibi telekom operatörlerine Enerji Yedekleme ve Telemetri hizmetleri veren Ericom, Deloitte’ın Technology Fast 50 araştırmasında Türkiye’nin son 5 yılda en hızlı büyüyen 6. Teknoloji şirketi olma başarısı gösterdi. Ericom, halka arz kaynaklarını Ar-Ge alanında değerlendirecek.

        Halka açılma ile ilgili bilgi veren Ericom Telekomünikasyon ve Enerji Teknolojileri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aydın, “Şirketin 4 milyon TL olan sermayesi ortakların rüçhan hakları kısıtlanarak 5.5 milyon TL’ye çıkartılacak” dedi. Telekom operatörlerine enerji yedeklemeden telemetri çözümlerine kadar birçok konuda hizmet verdiklerini ifade eden İlker Aydın, son 5 yılda satış rakamlarını yüzde 1800’den fazla arttırma başarısı gösterdiklerini kaydetti. Buna paralel olarak Deloitte’ın Technology Fast 50 araştırmasında Türkiye’nin son 5 yılda en hızlı büyüyen 6. Teknoloji şirketi olduklarını vurgulayan İlker Aydın, “Ericom Telekom Operatörlerinin Enerji Yedekleme Çözümlerinde Pazar lideri konumdadır. Türkiye’nin dört bir yanındaki baz istasyonunda kullanılmakta olan ürünleri ile sektörün en büyük oyuncusudur” dedi.

        Ericom’un M2M konusundaki faaliyetlerinin 2009 yılında başladığını ve geçen yıl gerçekleştirdiği “Vodafone Uzaktan Sayaç Okuma Projesi” ile Türkiye’deki 4 bin baz istasyonunun uzaktan okunması projesini gerçekleştirdiklerini açıklayan İlker Aydın, bu projenin bu alanda Türkiye’de gerçekleştirilen en büyük proje olduğunu vurguladı. İlker Aydın, “Ericom, Telekom operatörlerinin enerji tüketimlerini azaltmak amacıyla, Enerji Verimliliği projeleri yürütmektedir. Türk Telekom’un İklimlendirme sistemlerinde büyük bir enerji tasarrufu sağlayacak iki proje halen Türkiye’nin dört bir yanında sürdürülmektedir” dedi.

        Ericom’un İTÜ Enerji Enstitüsü ile yaptığı anlaşma çerçevesinde üniversitede 3 adet laboratuvar kurduğunu belirten İlker Aydın, Ar-Ge çalışmaları doruğrultusunda da birçok üründe patent başvurusunda bulunduklarını ve getirdikleri yenilenebilir enerji çözümleri ile Türkiye’de ciddi bir enerji tasarrufu sağlanmasına katkı sağladıklarını açıkladı. Akü kontrol sistemleri konusunda Çin’in Coslight firması ile yapıkları anlaşmalar ile Türkiye’de ve bölge ülkelerde kullanılmak üzere Elektrikli Araç Aküsü projesi gerçekleştirdiklerini ifade eden İlker Aydın, “Bu proje şirketimizin en büyük Ar-Ge projesidir. Özellikle Elektrikli Otobüs ve Toplu Taşıma Aracı konularında da yine partnerimiz Coslight firması ile çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürüyor. Ericom olarak halka arz kaynaklarını bu yönde değerlendireceğiz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ