Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Işınsu Kestelli yeniden VOB Başkanı - Makro Ekonomi Haberleri

        VOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin ilk özel borsası olan VOB'un olağan genel kurulu yapıldı. 2008 yılı faaliyetlerinin ibra edildiği genel kurulda, yeni yönetim kurulu da belirlendi. VOB Başkanı Işınsu Kestelli, yeniden Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

        Kestelli, genel kurulda yaptığı konuşmada, dünya ekonomisindeki dalgalanmaların, kurumların ve bireylerin riskten korunma ihtiyacını artırdığını belirterek, özellikle bu dönemde VOB'a olan ihtiyacın açıkça ortaya çıktığını kaydetti.

        Bunun doğal bir sonucu olarak VOB'un işlem hacminin 2008'de yüzde 76 artışla 208 milyar TL'ye yükseldiğini belirten Kestelli, ''Borsamızda açılan hesap sayısı da 41.237'ye çıktı'' görüşünü bildirdi.

        VOB'un kısa sürede aldığı mesafeyle dünya genelinde 10 sıra yükselerek, en büyük 28. vadeli işlem borsası haline geldiğini ifade eden Kestelli, ürün çeşitliliğini artırmak için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti. Kestelli, şunları anlattı:

        ''Hisse senedine dayalı vadeli işlem sözleşmelerinin borsamıza kote edilmesi için SPK onayını bekliyoruz. Pamuk sözleşmelerinin likiditesini artırmak için piyasa yapıcılığı sistemine geçeceğiz. Bu sistemi altın ve TL/avrı için de planlıyoruz. Eş zamanlı olarak, dövizde fiziki teslimata başlayacağız. 2009 sonunda opsiyon sözleşmelerinin işleme açılması için çalışmalarımız sürüyor.''

        VOB'un yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

        Yönetim Kurulu Başkanı Işınsı Kestelli (İzmir Ticaret Borsası), Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Öncü (Yapı Kredi Bankası), Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Abdullah Özdemir (TOBB), Ömer Çelik (TOBB), Cafer Bakırhan (TSPAKB), Pamir Sezener (TSPAKB), İlhami Koç (İş Yatırım), Adnan Güzel (Vakıf Yatırım), Aydın Seyman (İMKB), Çetin Ali Dönmez (VOB, Genel Müdür).

        Denetim Kurulu Üyeleriyse Garanti Bankasını temsilen Ayşegül Merdin ve Akbank temsilcisi Remzi Süha Dede oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ