Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Estetik merkezleri Tem'e bağlandı - Makro Ekonomi Haberleri

        Geçen yıl çıkan yönetmeliğe göre 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere Sağlık Bakanlığı’nın ‘kapanış’ tebligatlarını almaya başlayan estetik ve güzellik merkezleri önceki gün Ankara’da Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile yaptıkları görüşmede çözüme ulaştı. Buna göre güzellik merkezleri estetikten ayrılacak. Estetik merkezleri ‘Tıbbi Estetik Merkezi (TEM)’ adıyla ayrı statüye kavuşacak. Böylece yaklaşık 400 estetik merkezi faaliyetlerine devam edebilecek. Güzellik merkezlerinde ayrıldığı ve ruhsatları bulunduğu için bu merkezlerin doktor ve diğer tıbbi personel çalıştırmalarının önünde de engel kalmadı. Sağlık Bakanlığı’nın konuyla ilgili yönetmeliği önümüzdeki günlerle yayınlaması bekleniyor. Geçen hafta yaklaşık 200 şirketin temsilcisi Ankara’ya giderek Sağlık Bakanlığı bürokratlarıyla görüşmüş, ancak Sağlık Bakanı Akdağ, sonraki gün Suriye’ye gittiği için konu çözüme kavuşturulamamıştı.

        Sağlık Bakanlığı geçen yıl yayımladığı bu yönetmelikle sayıları hızla artan güzellik ve estetik merkezlerinin kalitelerinin kontrol edilemez hale gelmesini gerekçe göstermişti. Ama güzellik merkezlerinin ayrılmasıyla bu açıdan risk azaldı.

        Sağlık Bakanlığı geçen yıl yayımladığı bu yönetmelikle sayıları hızla artan güzellik ve estetik merkezlerinin kalitelerinin kontrol edilemez hale gelmesini gerekçe göstermişti. Ancak güzellik merkezlerinin ayrılması kararlaştırılınca bu açıdan risk azalmış oldu. Bakanlık ayrıca, 70 milyon nüfuslu Türkiye'de yaklaşık 100 bin doktorun yetersiz olduğunu, bu merkezlerde çalışan doktorların özel hastaneler ya da devlet hastanelerinde çalışmasını hedefliyordu. TEM çözümüyle yeni yatırım başvurularının ne olacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

        350 şirketin 1 milyar dolar yatırım yaptı

        *Son 5 yılda sayıları hızla artan estetik ve güzellik merkezleri bugüne kadar 1 milyar Euro'luk yatırım yaptı.

        *Sektördeki 350 şirket, 422 merkezde faaliyet gösteriyor. Şirketin yaklaşık yüzde 50'si İstanbul'da faaliyet gösteriyor.

        *Şirketler İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa başta olmak üzere 20 ile yayılmış durumda. Doğu illerinde de şirketlerin 5 şubesi bulunuyor.

        *Bu şirketlerin yıllık cirosu 500 milyon dolara yaklaşmış durumda.

        *Estetik ve güzellik merkezlerinde yaklaşık 7 bin kişi çalışıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ