Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para İş Bankası gişelerine Tümsaş damgası - Makro Ekonomi Haberleri

        Gişe otomasyon ürünlerinde dünyada % 67’lik pazar payı ile lider şirket olan Talaris’in Türkiye distribütörü Tümsaş, Türkiye’nin ilk gişe otomasyon projesini İş Bankası’nda hayata geçirdi. Bankanın ilk etapta 200’e yakın şubesinde gişelerde kâğıt paralarla yapılan tüm nakit işlemleri Vertera gişe nakit dolaşım makineleri ile gerçekleştirilecek.

        8 adet kupürle işlem yapabilen Vertera 4.800 adet banknot saklayabiliyor ve iki gişe yetkilisi tarafından ortak kullanılabiliyor. Nakit işlemlerinde %50’lere varan zaman tasarrufu sağlayan sistem ayrıca gelişmiş para tanıma özellikleri sayesinde sahte ve geçersiz paraları kolaylıkla ayırt edebiliyor. Çalışma ergonomisini artıran Vertera’nın sunduğu en önemli değer ise gişe görevlilerini paraya odaklanmaktan kurtarıp müşterileriyle daha fazla ilgilenmelerine ve satış yapmalarına olanak sağlaması.

        Dünya’da 200’den fazla banka tarafından kullanılan gişe nakit dolaşım makinaları, bankaların müşterilerine daha kaliteli hizmet sunabilmelerinde en önemli araçlardan biri. Şube dışındaki otomasyonu ilk defa ATM makinalarını (Bankamatik) devreye alarak 1980 lerde gerçekleştiren İş Bankası şimdi de şube içinde otomasyonu gerçekleştiriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ