Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bu ürünlerin ikinci elinden uzak durun - Makro Ekonomi Haberleri

        Amerikan U.S. News & World Report Dergisi, ikinci eli satın alınmaması gereken ürünleri seçti. İşte aralarında iç çamaşırının da bulunduğu, ikinci ellerinden mutlaka kaçınılması gereken 20 ürün:

        1. Beşik ve çocuk odası mobilyaları: Çocukların odasına yerleştirilen mobilyaların doğru olarak monte edildiğinden emin olmak için ikinci el çocuk odası mobilyalardan uzak durulması gerekiyor.

        2. Çocuk koltuğu: Çocukların güvenliği için otomobillere yerleştirilen çocuk koltuklarını hiç kullanılmamış olarak satın almakta fayda var. Teknoloji geliştikçe, çocuk koltuklarının güvenlik seviyesi de aynı oranda artıyor.

        3. Bisiklet kaskı: Bisiklet kasklarını her ciddi kazadan sonra değiştirmek gerekiyor, çünkü dışarıdan belli olmasa da içindeki koruma mekanizması ağır bir darbeden sonra etkisiz hale geliyor.

        4. Otomobil lastiği: Kaza geçiren bir otomobilin lastikleri, sürücü güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye atar. Bu yüzden otomobil lastiklerini kullanılmamış almak gerekir.

        5. Diz üstü bilgisayarlar: Diz üstü bilgisayarların taşınabilir oldukları için zarar görmüş olma olasılıkları yüksektir. Temiz ve sorunsuz görünen bir diz üstü bilgisayarın sizden önce başına neler gelmiş olabileceğini bilmek mümkün değil.

        6. Yazılım: Çoğu yazılımın üzerinde bir seri numarası bulunur ve tek kullanımlıktır. Eğer seri numarası daha önce kullanıldıysa ikinci el bir yazılım satın almanın hiçbir faydası yoktur.

        7. Plazma ve HD televizyonlar: Plazma ve HD televizyonların tamir masrafı oldukça yüksektir. İkinci el bir plazma veya HD televizyonun bozulması halinde yenisi kadar tamir masrafı ödemek zorunda kalabilirsiniz.

        8. DVD oynatıcılar: DVD oynatıcılarda bulunan lazerin belirli bir ömrü vardır ve tamir etmek cihazın kendisinden daha masraflı olabilir.

        9. Dijital fotoğraf makineleri ve video kameralar: Tıpkı diz üstü bilgisayarlar gibi, bu cihazların da sizden önce kaç kere yere düşürüldüğünü bilmek mümkün değil.

        10. Hoparlör ve mikrofonlar: Bu cihazların hasarlı oldukları ilk bakışta belli olmayabilir.

        11. Fotoğraf makinesi lensi: Profesyonel bir fotoğraf makinesinin en önemli ve pahalı parçası lensidir. Zarar görmüş bir lens fotoğraf kalitesini düşürür.

        12. Fotoğraf çekiminde kullanılan ampuller: Oldukça pahalı olan bu ampullerin ömürleri de kısadır.

        13. Yatak: Hijyen açısından kullanılmamış yatak satın almak sağlıklı.

        14. Mayo ve iç çamaşırı: Başkası tarafından daha önce giyilmiş mayo ve iç çamaşırlarını giymek oldukça sağlıksız.

        15. Dalgıç kıyafeti: Yıpranmış bir dalgıç kıyafeti sıcak tutma özelliğini kaybeder.

        16. Ayakkabılar: Kullanılmış ayakkabıları giymek bazı hastalıkların size bulaşmasına sebep olabilir.

        17. Şapka: Kullanılmış şapkalardan bazı deri hastalıklarının bulaşma riski yüksektir.

        18. Makyaj malzemesi: Kullanılmış makyaj malzemelerinden bakteri ve çeşitli hastalıkların bulaşma riski yüksektir.

        19. Evcil hayvan eşyaları: Evcil hayvanlarınıza ikinci el tasma ve mama kabı gibi ürünler almak hijyen açısından doğru değil.

        20. Elektrik süpürgesi: Evde kullanılan eşyalar arasında en çok yıpranan alet elektrik süpürgesi olduğu için yenisini almakta fayda var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ