Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para En hızlı büyüyen 28 şirket - Makro Ekonomi Haberleri

        Orta Doğu, Afrika ve Avrupa (EMEA) bölgesinde son beş yılın en hızlı büyüyen teknoloji firmaları Deloitte Teknoloji Fast500 EMEA Programı'nda sıralandı.

        Her yıl geleneksel olarak Orta Doğu, Afrika ve Avrupa'nın (EMEA) en hızlı büyüyen 500 şirketinin belirlendiği Deloitte Teknoloji Fast500 EMEA Programı'nın sonuçları Londra'da açıklandı. Londra Arsenal Futbol Kulübü'nde (Emirates Stadium) gerçekleşen ödül törenine listede yer alan 28 Türk teknoloji şirketi de katıldı.

        Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2010 Programı'nda ilk üç sırada yer alan Promer, Digital Planet ve Sahibinden.com, Deloitte Teknoloji Fast500'de EMEA Programı'nda en hızlı büyüyen ilk 50 şirket arasında yer aldı.

        Sağlık sektörü için yazılım, donanım ve altyapı çözümleri sunan Promer yüzde 4 bin 967 büyüme oranıyla 12. sıraya yerleşti. Müşteri ilişkileri yönetim sistemleri üzerine çözüm sunan Digital Planet yüzde 4 bin 515'lik büyüme oranıyla 16. sıraya yerleşirken, seri ilanlar ve elektronik alışveriş konularında faaliyet gösteren Sahibinden.com yüzde 2 bin 394 büyüme oranıyla 46. sırada yer aldı.

        Deloitte Teknoloji Fast500 EMEA Programı'nın birincisi ise yüzde 26 bin 885 büyüme oranıyla İngiliz Mobile Interactive Group Ltd oldu. İngiltere'yi yüzde 15 bin 5 büyüme oranıyla Polonya'dan Netmedia S.A., yüzde 11 bin 623 büyüme oranıyla Rusya'dan Rosservice firması takip etti.

        Deloitte Teknoloji Fast500 EMEA ödülleri hakkında bir değerlendirme yapan Deloitte Türkiye Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon Endüstri Lideri ve Ortak Oktay Aktolun şunları söyledi:

        "Deloitte Teknoloji Fast500 EMEA Programı'nda Türkiye her yıl en az 20 teknoloji firmasıyla yer alıyor. Bu yıl da Türk teknoloji şirketlerini listede görmek hepimizi çok gururlandırdı. Geçirdikleri zor döneme karşın Türk BT sektörünün hız kesmeden yatırımlarına, yenilikçi ve küresel çapta ürün ve hizmet sunmaya devam ettiklerini memnuniyetle görüyoruz. Bu başarının diğer Türk firmalarını da cesaretlendireceğini umuyoruz. Deloitte Teknoloji Fast500 EMEA sıralamasında yer alan bütün şirketlerimizi

        kutlarım."

        Deloitte Teknoloji Fast500 EMEA Programı'nda yer alan Türk teknoloji firmaları şöyle: Promer, Digital Planet, Sahibinden.com, BİOTEKNO, MCD, Ericom, BİLGİNET, CETECH, Arvento Mobile Systems, Vodasoft, EES, Gittigidiyor, BNB, Figen Yazılım, FONET, STM Savunma Teknolojileri, SMARTSOFT, Mobiliz, Airties, Mobisis, IBTECH, İnnova, BIS, Hitit Bilgisayar Hizmetleri Dış. Tic., Millenicom, Hitit Bilgisayar Hizmetleri Ltd.Şti., PROLINE ve SESTEK.

        Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2010 Programı'nda ilk 3 sıraya yerleşen Promer, Digital Planet ve Sahibinden.com, Deloitte Fast500'de en hızlı büyüyen ilk 50 şirketin arasında yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ