Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Alışverişe gelen Suriyeli müşteri yüzde 90 azaldı - Makro Ekonomi Haberleri

        Prime Mall İskenderun’a hafta sonları günde 3 bin Suriyeli geldiğini belirten Prime Development CEO’su Artuğ Çetin, olaylardan sonra bu rakamın 300-500’e gerilediğini söyledi

        Alman alışveriş merkezi (AVM) yatırımcısı Prime Development, Türkiye’deki ikinci projesinin açılışını 14 Ekim’de yapacak. Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Prime Development CEO’su Artuğ Çetin, geçtiğimiz yıl açtıkları Prime Mall İskenderun’un ayda 550 bin ziyaretçi ortalamasına ulaştığını belirterek, “Bölge 1.5 milyon kişiye hitap ediyor. Nitekim, Prime Mall Antakya’da da kiralanma oranı şimdiden yüzde 92” dedi. Çetin, İskenderun’a önemli miktarda Suriyeli müşteri geldiğini, ancak ülkedeki iç karışıklığın ardından bu oranda ciddi azalma olduğunu ifade ederek, “Eskiden, özellikle hafta sonu, günde 20-30 otobüs, 100-150 araç gelirdi. Günlük Suriyeli ziyaretçi sayısının 3 bini bulduğunu biliyoruz. Olaylardan sonra günde 2-3 otobüs, 300-500 ziyaretçiye indi” diye konuştu.

        3. AVM DE GELECEK

        Bölgedeki yatırımlarının Suriye’ye bağlı olmadığının altını çizen Çetin, şöyle devam etti: “Arsaları vizenin kalkmasından çok önce almıştık. Antakya ve İskenderun bölgesinin kendi potansiyeli yeterli. Yükselen ziyaretçi ve ciro grafiği de bunun kanıtı. Suriye’deki durum düzelince oradaki talep de artarak devam edecektir; çünkü, şimdi tüketimi kesseler de bu süreçte ihtiyaçları birikiyor.” Çetin, Prime Mall Antakya’nın açılışından sonra, kasımda bölgedeki üçüncü bir AVM’nin daha tanıtımını yapacaklarını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ