Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, ihale, Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş, Yonca Enerji Yatırım Danışmanlı,k Ayen Enerji Ticaret A.Ş, Bereket Enerji Üretim A.Ş - Makro Ekonomi Haberleri

        Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş.'de bulunan yüzde 20 oranındaki Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait hissenin özelleştirilmesi amacıyla açılan ihalenin nihai pazarlık görüşmesi yapıldı.

        Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan'ın komisyon başkanlığında gerçekleşen ihaleye, Yonca Enerji Yatırım Danışmanlık, Ayen Enerji Ticaret AŞ ve Bereket Enerji Üretim A.Ş katılıdı.

        Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş'de bulunan yüzde 20 oranındaki Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait hissenin nihai pazarlık görüşmesinde, en yüksek teklifi 16 milyon 50 bin dolarla, Yonca Enerji Yatırım Danışmanlık verdi.

        Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan'ın komisyon başkanlığında yapılan nihai pazarlık görüşmesinde, ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı. Elemesiz teklifin ilk turunda en yüksek teklif 10 milyon 100 bin dolar oldu.

        Daha sonra elemeli yazılı tur gerçekleştirildi. Bu turda, Ayen Enerji Ticaret A.Ş elenirken, kalan iki firmayla açık artırmaya geçildi.

        Açık artırmada başlangıç tutarı 15 milyon 950 bin dolar, artırım aralığı ise 20 bin dolar olarak belirlendi.

        Açık artırmanın ikinci turunda Bereket Enerji Üretim A.Ş çekildi. Böylelikle, açık artırmada en yüksek teklifi 16 milyon 10 bin dolarla Yonca Enerji Yatırım Danışmanlık vermiş oldu.

        Yonca Enerji Yatarım Danışmanlık, Komisyon Başkanının ricası üzerine, son teklifini 16 milyon 50 bin dolara yükseltti.

        25 OCAK'TA İLANA ÇIKILDI

        Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, Kasım 2011'de Kayseri ve Civarı Elektrik A.Ş.'deki yüzde 20 oranındaki kamu payının özelleştirilmesi için de önümüzdeki aylarda ihale ilanına çıkacaklarını açıkladı.

        Nitekim, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Kayseri ve Civarı Elektrik AŞ'de bulunan yüzde 20 oranındaki kamu hissesinin özelleştirilmesi için 25 Ocak'ta ilana çıktı.

        İlanına göre, ihalede son teklif verme tarihi 30 Mart 2012, geçici teminat bedeli de 2 milyon dolar olarak belirlendi.

        Kayseri ve Civarı Elektrik AŞ sermayesinde bulunan yüzde 20 oranındaki idare hissesi, 'satış' yöntemi ile özelleştirilmek üzere ihale ihale ediliyor.

        İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhaleye yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabiliyor.

        İhale için son teklifler 30 Mart tarihinde alındı.

        Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre,

        ihaleye teklif veren firmalar şöyle:

        1- Yonca Enerji Yatırım Danışmanlık

        2- Ayen Enerji Ticaret A.Ş

        3- Bereket Enerji Üretim A.Ş

        SPK KARARI

        SPK'nın 17.12.2011 tarihinde yayınladığı kararına göre: Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın, Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş'nin sermayesinin yüzde 20'sini temsil eden kamu paylarının satışı halinde muhtemel alıcı için ortaya çıkabilecek olan ''şirketin diğer ortaklarına ait payları çağrı yoluyla satın alma yükümlülüğü''ne, muafiyet verilmesi talebi uygun görüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ