Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil BMW 100. yılına özel Vision Next 100'ü görücüye çıkardı - Otomobil Haberleri
        1

        Apple, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ı tanıtmış ve yeni amirallerine getirdiği su geçirmezlik özelliği ile dikkatleri üzerine çekmişken, telefonla ilgili sıkıntılar gelmekte gecikmedi. Hatırlarsanız, son zamanlarda pek çok haberde, iPhone 7'lerin ses çıkardığı sorununa ilişkin başlık yer almış, bunlar arasında patlama haberlerine de tanık olmuştuk.

        2

        Bu defaki problemse, iPhone 7'lerin Bluetooth bağlantısına yönelik. Son gelen haber, iPhone 7'lerin BWM otomobillerle ilgili Bluetooth bağlantısında problem olduğuna ilişkin.

        3

        Buna göre, iPhone 7, BMW otomobillerle Bluetooth bağlantısı halindeyken ses bozukluğu yaratıyor ve müzik akışının aksamasına sebep oluyor. Konuyla ilgili hemen açıklama yapan BMW yetkilileri, şu an sorunla ilgili çalıştıklarını dile getirirlerken, açık ve net şekilde şunu da dile getirmekten çekinmediler:

        4

        "Şu an iPhone 7 ile ilgili testlerimiz devam ediyor. Bunun neticesinde biz açıklayana kadar, iPhone 7, BMW ile uyumluluğu onaylı bir cihaz değildir. Lütfen Apple tarafından gelecek olan iOS güncellemelerini takipte kalın."

        5

        Görünüşe göre, BMW yetkililerinin çalışmaları sonucunda, Apple yeni bir iOS güncellemesi yayınlayacak.

        6

        Apple tarafından geliştirilen ve uzun bir süredir merakla beklenen CarPlay, nihayet sürücüler ile buluşmaya başladı. Yeni bir otomobil satın alındığında gelen sistem, Alman otomobil devi BMW işbirliği neticesinde markanın geliştirdiği birçok modelde bulunuyor.

        7

        Ancak belirli koşullar da yok değil. Eğer BMW aracınızda CarPlay sisteminin aktif bir şekilde yer almasını istiyorsanız en az seri 2 modeline sahip olmanız gerekmekte. Sistem, 2 - 7 arası tüm serilerde ve M - X modellerinde esktra ücret ödediğiniz takdirde kurulu halde geliyor. Satın alacağınız araçta bu teknolojinin bulunması için 300 doları gözden çıkarmanız lazım.

        8

        Araç işi işletim sistemi olarak da adlandırılan Apple CarPlay, sahip olduğunuz iOS cihazınızı otomobilinize uyarlamanızı sağlıyor. Cihazınızı eklediğiniz andan itibaren çeşitli tanımlamalar ve uygulama ayarları sisteme entegre olmakta.

        9

        Bu sayede yolculuk esnasında aracınızın dokunmatik ekranı aracılığıyla mobil cihazınızı kontrol etmeniz kolaylaşıyor. Mesajları görüntüleyebilir, telefon görüşmeleri yapabilir ve bunların yanında Apple Müzik sayesinde arşivinize dahi ulaşabilirsiniz.

        10

        Konuyla ilgili paylaşılan bilgilere göre bahsi geçen ekstra ekleme işlemi henüz tüm BMW bayilerinde geçerli olmuş değil. Çalışmalarına devam eden firmanın önceliği ABD bölgesi. Yeniliğin bunun ardından Avrupa bölgesine uğrayacağı düşünülüyor.

        11

        BMW'nin lüks kategorisindeki önemli serilerinden olan 7 serisi 100. yıla özel ayrı bir seri olarak karşımıza çıkıyor. BMW'nin lüks kategorisine giren ve BMW hayranlarının hayallerini süsleyen serilerden biri olan 7 serisi, BMW'nin 100. yıl kutlamalarına özel olarak ayrı bir seri şeklinde karşımıza çıkıyor.

        12

        BMW Individual 7 Series THE NEXT 100 YEARS gibi uzun uzadıya bir seri adına sahip olan bu özel 7 serisi araçları da BMW'nin 100. yılına yaraşır ekstralar ile karşımıza çıkacak.

        13

        740Le iPerformance, 750Li, M760Li xDrive gibi modellere sahip olacak bu serideki en önemli cihaz ise M760i xDrive Model V12 Excellence THE NEXT 100 YEARS olarak dikkat çekecek.

        14

        Söyleye söyleye bitmeyen bir model adına sahip olan bu araçta ise 610 beygir güce sahip 6.6 L Twin-Turbo V12 motor, 20inçlik çift tonlu jant, el yapımı dikişlere sahip beyaz deri koltuklar, Piano Black iç tasarım ve Centennial Blue dış renk bulunacak.

        15

        Ayrıca iç ve dış tasarımda el işçiliğinin bulunacağı bu seri ise sadece 100 adet üretilerek önemli bir yer kazanacak.

        16

        0 dan 100 e 3.7sn içinde çıkabilen bu özel araç şanslı sahiplerine özel bir otomobil olarak garajlarındaki yerini almayı bekliyor.

        17

        Alman otomobil ve motosiklet üreticisi BMW, kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla ABD'nin New York kentinde bir etkinlik gerçekleştirdi.

        18

        Uluslararası New York Otomobil Fuarı etkinlikleri kapsamında dünyaca ünlü Alman otomobil ve motosiklet markası BMW, kuruluşunun 100. yıl dönümü kapsamında New York'un gözde mekanlarından Highline Stages'te bir gece düzenledi.

        19

        BMW Kuzey Amerika CEO'su Lugwig Willisch, BMW Kuzey Amerika Pazarlama Bölümü Başkanı Trudy Hardy ve çok sayıda davetlinin katıldığı gecede, BMW M760i xDrive, BMW Alpina B7 xDrive ve aynı gruba ait Mini Cooper markasının John Cooper Works Convertible ve Clubman ALL4 modellerinin tanıtımı yapıldı.

        20

        Gecede salona getirilen otomobilleri inceleme şansı bulan davetliler, ayrıca özel olarak tasarlanan BMW M yarış simülatöründe 3 boyutlu otomobil yarışı keyfi yaşadı.

        21

        Ünlü sanatçı 100. yıl tablosu yaptı

        22

        Geceye katılan ünlü canlı performans sanatçısı Bill Patterson, salonda kendisine ayrılan bölümde 5 metre uzunluğundaki kanvas tuvalin üzerine yaklaşık 3 saatte, BMW ve Mini markalarının birlikteliğini anlatan bir tablo yaptı.

        23

        Tablonun tamamlanmasının ardından BMW Kuzey Amerika CEO'su Lugwig Willisch, Patterson'a teşekkür etti.

        24

        İŞTE ETKİNLİKTEKİ ÇOK ÖZEL ARAÇLAR

        25

        Yaklaşık 2 bin davetlinin katıldığı Münih Olimpiyat Salonu’ndaki programda, BMW tarafından oluşturulan "Vision Next 100"
        (Gelecek 100 yıl vizyonu) isimli konsept araç görücüye çıktı.

        26


        Kendi kendine sürüş yeteneğine sahip olan Vision Next 100, ayrıca sürücüye kontrolü ele alma seçeneğini de sunuyor.

        27

        "Geleceğin mobilite anlayışına yönelik bir otomobil" olarak lanse edilen Vision Next 100'ün renk değiştirme ve diğer araç ile yayalarla etkileşim kurabilme özelliklerine sahip olacağı varsayılıyor.

        28

        BMW'nin geleceğini yansıtan yeni konsept araç, yüzüncü yıl kutlamasının ardından, Çin, İngiltere ve ABD'de sergilenecek.

        29

        1916 yılında Bavyera Uçak Fabrikası olarak kurulan şirket, Birinci Dünya Savaşı sırasında uçaklara motor üretmişti. Şirketin ismi daha sonra Bavyera Motor Fabrikaları olarak değiştirildi.

        30