Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bilici Yatırım danışmanlık için Deniz Yatırım’la el sıkıştı - Para Haberleri

        14 yıl sonra Adana’dan İMKB’ye gelecek ilk şirket olan Bilici Yatırım, diğer şirketlere esin kaynağı olmanın yanı sıra Borsada Adana’nın elçisi olmaya hazırlanıyor. Grubun ürünleri, yaklaşık 20 ülkeden; aralarında GAP, Mango, Marks&Spencer ve Zara gibi önemli markaların bulunduğu 180 şirket tarafından kullanılıyor.

        Halka açılma yönündeki hazırlıkları devam eden Bilici Yatırım, halka arz danışmanlığı ve aracılığı için Deniz Yatırım Menkul Kıymetler ile anlaştı. Sermaye artırımı suretiyle halka açmaya hazırlanan Bilici Yatırım, 30 Aralık 2010 tarihinde halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurusunu yapmıştı.

        Anlaşmanın ardından halka arz çalışmalarına ilişkin bir açıklama yapan Bilici Yatırım Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Bilici, halka arzı, Adana’nın köklü ailelerinden olan ve yaklaşık 60 yıllık ticari geçmişe sahip Bilici Ailesi için yeni bir dönemin başlangıcı olarak gördüklerini belirterek, “Halka arzı, kurumsallaşma hedeflerimiz doğrultusunda stratejik bir adım olarak değerlendiriyoruz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ