Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar 'Nota bakmam yatırımımı yaparım' - Para Haberleri

        Başbakan Erdoğan Türkiye’nin kendi reyting şirketini kurabileceğini söylemişti.

        'YERLİ REYTİNGCİ, BU CARİ AÇIĞI GÖRMEYECEK Mİ?'

        İngiliz Financial Times Gazetesi, Türkiye’nin Standard &Poor’s’a tepki olarak yerli bir derecelendirme kuruluşunun oluşturulmasının cari açık sorununu görmezden gelinebileceği anlamı taşımadığını vurguladı. Gazete, “2011’de GSYH’nin yüzde 10’una eşit cari işlemler açığı, o kadar büyük ki saygın hiçbir derecelendirme kuruluşu görmezlikten gelemezdi. Türk olsa da” yorumunu yaptı. Stefan Wagstyl’ın imzasını taşıyan analiz haberde, “Türk kuruluşunun örneğin Hintli veya Çinli kuruluşlardan daha fazla etki yapacağını tasavvur etmek zor” denildi.

        'NOTLA İLGİLENMEM YATIRIMIMI YAPARIM!'

        Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının derecelendirmelerini fazla dikkate almadığını söyleyen Franklin Templeton fonunun başkanı ünlü yatırımcı Mark Mobius, “Türkiye’de yatırıma devam edeceğiz. Yeni yatırımlar yapmayı planlıyoruz” dedi

        Yatırım gurusu olarak tanınan Singapur merkezli Franklin Templeton’ın Gelişmekte Olan Piyasalar Grubu Başkanı Mark Mobius, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye hakkındaki derecelendirmelerini fazla dikkat almadıklarını belirterek, “Türkiye’de yatırıma devam edeceğiz, gelecekte yeni yatırımlar yapmayı planlıyoruz” dedi. Mobius, Türkiye’nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları tarafından düşük notlarla değerlendirilmesine ilişkin, “Biz yatırımcılar, bu gibi derecelendirmeleri fazla dikkate almıyoruz. Türkiye’de yatırıma devam edeceğiz, gelecekte yeni yatırımlar yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

        ‘YUMUŞAK İNİŞ YAPACAKSINIZ’

        Avrupa krizinden çıkabilmek için Yunanistan’da ciddi çabanın gösterildiğini belirten Mobius, “Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkmasını beklemiyorum. Euro Bölgesi’nde kalmalarının, olası bir çıkışın yaratacağı yıkımdan daha iyi olduğunu düşünüyorum” yorumunu yaptı. Euro Bölgesi krizinin Türkiye’ye etkisine de değinen Mobius, şöyle konuştu: “Tüm bu etkilere rağmen, Türkiye yumuşak inişi başaracak. Türkiye’nin enflasyonu kontrol altına alabileceğini düşünüyorum. Euro Bölgesi krizinin Türkiye’ye olabilecek en büyük etkisi, Avrupa’nın hatalarının öğretici özelliğidir.”

        ‘YENİ KAPLAN TÜRKİYE’

        ABD’li Wall Street Journal Gazetesi bünyesindeki finans haberleri sitesi Market Watch, “Yeni Kaplanlar” başlığıyla yayınlamaya başladığı özel raporunda Türkiye ile Polonya’nın ekonomik performansına dikkat çekti. Raporda, “Avrupa’daki en iyi getirileri Türkiye ve Polonya sunuyor. İki ülkenin genç nüfusu, büyüyen orta sınıfı ve artan tüketimi sağlıklı bir büyüme ortamı sağlıyor. Türkiye ve Polonya, doğrudan yabancı yatırımlarının da en büyük hedefi haline geldi” denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ