Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Piyasalarda haftanın özeti - Para Haberleri

        Avrupa hisseleri, Alman Şansölye Angela Merkel'in Yunan hükümetine Euro Bölgesi'nde kalabilmesi için sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiği mesajını vermesi üzerine çok değişmeyerek Stoxx Europe 600 Endeksi'nin Haziran ayından bu yana ilk haftalık düşüşüne doğru yol almasını sağladı.

        Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.1 yükselerek Londra saatiyle 16:33'te 268.06 puana ulaştı. Avrupa hisseleri bu hafta genelinde yüzde 1.8'lik bir düşüşe doğru ilerlerken, bu 11 haftalık kazanca da ara verileceği anlamına geliyor. Buna rağmen gösterge endeksi bu yılın en düşük seviyesini gördüğü 4 Haziran'ın yüzde 15 üzerinde seyrediyor.

        BERNANKE: FED ÇALIŞIYOR VE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK

        Fed Başkanı Ben S. Bernanke, ABD merkez bankasının ekonomiyi canlandırmak için ilave adım atma gücünün olduğunu söyledi.

        Hükümet Reform Komitesi Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti California Senatörü Darrell Issa'ya Çarşamba günü yazdığı mektupta Bernanke, "Mali durumu düzeltmek ve toparlanmayı güçlendirmek adına Fed'in daha ileri adımlar atması için kapsam vardır" dedi.

        İMKB HAFTAYI DÜŞÜŞLE KAPATTI

        İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 endeksi haftanın son işlem gününü önceki gün kapanışına göre 425,16 puanlık düşüşle 65.654,31 puandan kapattı.

        İMKB'de hisse senetleri ortalama yüzde 0,64 oranında değer kaybederken toplam işlem hacmi 1,3 milyar lira oldu. İMKB 100 endeksi gün içinde en yüksek ise 66.272,74 puanı gördükten sonra 2'inci seansta artan satış baskıları ile günü gördüğü en düşük seviye olan 65.654,31 puandan kapattı.

        ALTININ KİLOGRAMI ARTTI

        İstanbul Altın Borsası (İAB) endeksi önceki kapanışa göre yüzde 0,12 değer kazanırken, altının kilogramı kapanışta 96 bin 450 lira oldu.

        Altın piyasasında 12 işlemde 13 milyon 600 bin 846,20 liralık, 50 işlemde ise 64 milyon 983 bin 103,33 dolarlık işlem hacmi oldu.

        BANKALARDAKİ TOPLAM MEVDUAT ARTTI

        Mevduat bankalarındaki toplam mevduat, bir haftada yaklaşık 3,6 milyar lira artarak 657,6 milyar liraya yükseldi Brüt döviz rezervleri bir haftada 32 milyon dolar azalarak, 17 Ağustos itibariyle 87 milyar 818 milyon dolara geriledi

        MERKEL: YUNANİSTAN SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMELİ

        Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ile bir araya geldi, borç sorununun görüşen Şansölye, Yunanistan'ın sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

        Şansölye Merkel, Yunanistan'a yapılacak yardımlar konusunda hızlı bir şekilde karar verilmemesi ve Troyka'nın raporunun beklenilmesi gerektiğini belirtirken "Euro, Avrupa entegrasyonunun bir simgesi olduğu için Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde kalmasını istediklerini'' vurguladı.

        MB: TOPARLANMA ÖNGÖRÜLENDEN ZAYIF OLABİLİR

        Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantı tutanağını yayımladı, raporda "Veriler üçüncü çeyrekte iktisadi faaliyetteki toparlanmanın öngörülenden daha zayıf olabileceğine işaret etmektedir" vurgusu yapıldı.

        İNGİLTERE İKİNCİ ÇEYREKTE YÜZDE 0.5 DARALDI

        İngiltere Ulusal İstatistik Kurumu (ONS), daha önce yüzde 0,7 daralma olarak açıkladığı Nisan-Haziran dönemini kapsayan ikinci çeyrek büyüme verisini yüzde 0,5 daralmaya revize etti.

        Büyüme verisinin revize edilmesinde, inşaat ve imalat sektörlerinin beklenenden daha az daralması etkili oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ