Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun dünyasından incelemeler - Teknoloji Haberleri

        Asım ÖNER-İlker KARAŞ / HT CUMARTESİ

        Aksiyon filmlerinin unutulmaz kahramanlarıyla yüksek adrenalinli bir maceraya hazır mısınız? Broforce; Rambo, Blade, Indiana Jones gibi doksanların yıldızlarını kontrol ettiğimiz, piksel grafikleriyle başından kalkamayacağınız bir oyun! Tek başınıza veya toplamda dört kişilik bir ekiple, düşmanlarınızı yakabilir, tarayabilir hatta patlatabilirsiniz. Ayrıca oyunda olabileceğimiz kahramanların hepsi birbirinden farklı saldırı çeşidine sahip!

        Öne çıkan kahramanlar

        ■ Rambro: Sylvester Stallone, Rambo

        ■ Brodell Walker: Chuck Norris, Komando Harekâtı

        ■ Bro Hard: Bruce Willis, Zor Ölüm

        ■ Brade: Wesley Snipes, Blade

        ■ Bro Dredd: Sylvester Stallone, Yargıç Dredd

        ■ Bro in Black: Will Smith, Siyah Giyen Adamlar

        ■ Brominator: Arnold Schwarzenegger, Terminator

        ■ Brobocop: Peter Weller, Robocop

        ■ Indianna Brones: Harrison Ford,Indiana Jones

        ■ Mr. Anderbro: Keanu Reeves,TheMatrix

        ■ Bronan the Barbarian: Arnold Schwarzenegger, Barbar Conan

        ■ Broniversal Soldier: Jean-Claude Van Damme, Evrenin Askerleri

        ■ The Brode: Uma Thurman, Kill Bill

        ■ Broheart: Mel Gibson, Braveheart

        Kendi haritanı yarat

        karakter sayısı şimdilik 30'u bulan Broforce, her geçen gün yeni haritalar ve yeni karakterler ile kendini güncelliyor. Aynı zamanda oyuncularına da kendi haritalarını yaratmaları için bir “Level Editor” sunuyor. Bu da bize sınırsız harita sayısı ve oynama süresi demek oluyor!

        İzleyerek büyüdük

        Hiç sabahlara kadar LAN partisi yaptınız mı? Broforce tam da o dönemi yaşamış oyunculara, zamanının film kahramanlarını oynatıyor. Bu da aynı tadı bir kez daha almamızı sağlıyor. Eğer arkadaşlarınızla oynamak için bir oyun arıyorsanız, kaçırmayın!

        Transformers: Devastation

        Transformers, Autobot’lar ve Megatron’un liderliğindeki Decepticonlar’ın birbirleri arasındaki savaşı konu alır. 80’lerde çıkan çizgi filmleri ve sinema versiyonu ile günümüzde çekilen yapımlarının akabinde bilgisayar oyunlarının kalite farkı çok büyük. Yeni yapımların ve oyunların ruhsuz olduğunu hayranlar her defasında dile getirdiler. Ama video oyunu klasmanında eskiye dönüş sinyali aldığımız Devastation ile muazzam bir hava yakalanmış. Güncel olarak PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, PC platformlarında da bizlere sunulması çok güzel. Transformers hayranlarının kaçırmaması gereken bu oyun bizleri 80’lerin ışıltılı dünyasına götürmeye yetiyor da artıyor bile!

        ■ Devastation’da, Deception’lar dünyayı Cybertron’a çevirmeye çalışıyor. Buna karşılık olarak Optimus Prime, Bumblebee, Sideswipe, Wheeljack ve Grimlock gibi ikonik Autobot karakterlerini kontrol ederek Megatron’u engellemeye çalışıyoruz.

        ■ Atmosfer her Transformers hayranının beklediği gibi diyebilirim. Oyundan çok 80’lerin dünyasına adım atmışsınız da Optimus Prime karşınızdaymışçasına güzel hazırlanmış içerikler. Çok titiz çalışılmış.

        ■ Oynanış ve kontroller ultra basit. Dönüşe dönüşe dövüyorsunuz rakiplerinizi, kombo üstüne kombolar yapıyor ve kombo tamamlarken de özel vuruşlarla safdışı bırakıyorsunuz.

        ■ Her bir robotun özel gücü var. Her bölümde bir robot seçerek oynayabiliyoruz. Oyun içinde topladığımız kredilerle onları güçlendirebiliyoruz.

        Guitar Hero Live’a ilk karne

        Guitar Hero Live’ın ilk inceleme puanları yayınlandı. Yeni gitar kontrolü ve gerçek konser çekimlerinden oluşturulmuş sahne tasarımı ile merak uyandıran Guitar Hero Live iyi puanlar almış gibi gözüküyor.

        ■ The Escapist: 4.5/5

        ■ Gametrailers: 8.7/10

        ■ IGN: 7.9/10

        ■ Digital Spy: 4/5

        ■ Metro: 7/10

        ■ Gamespot: 6/10

        ■ Post Arcade: 7/10

        ■ Slant: 5/5

        ■ Polygon: 9/10

        ■ God is a Geek: 9/10

        PlayStation 4’ün 3.10 güncellemesi

        Sony, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile PlayStation 4 için gelecek sistem güncellemesini duyurdu. PlayStation 4’ü 3.10 versiyonuna yükseltecek güncelleme ile mesajlaşma bölümünün daha kişiselleştirilebilir olduğu açıklandı. Yazılım güncellemesi ile PSN Plus üyeleri için online bulut depolama hacmi 1 GB’dan 10 GB’a çıkıyor.

        Bir ilk: ‘Battlefield’a ücretsiz ek paket

        “Battlefield: Hardline”ın ücretsiz ek paketi “Blackout” ismiyle duyuruldu. EA, ilk defa bir ücretsiz ek paketi oyuncuların karşısına çıkarıyor. Blackout isimli ek pakette Night Job ve Night Woods adındaki iki yeni harita bulunuyor. Yeni haritaların Bank Job ve Backwoods haritalarının gece versiyonları olacağı yönünde bir açıklama da yapıldı. Ek paketin çıkış tarihi henüz tam olarak bilinmiyor.

        ‘World of Warships’e yeni gemiler

        Alman filosu, Dresden ve Hermelin gibi hızlı iki kruvazörle rakiplerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Alman gemilerinin dayanıklılığı, oyuncular teknoloji ağacında ilerledikçe iyiden iyiye artıyor ve bu araçlar hem güçlü zırhları hem de etkin silahlarıyla birer ölüm makinesine dönüşüyor.

        Sovyet teknoloji ağacı ise Izyaslav, Gnevny ve Tashkent gibi destroyerler ile göz dolduruyor! Bu gemiler, etkili topları ile uzak mesafelerden düşmanlarını alt edebiliyor. Adeta birer keskin nişancı olan Sovyet destroyerleri, manevra kabiliyetleri ile de dikkat çekecek ve işinin ehli bir kaptanın elinde savaşların kaderini belirleyecek.

        Haftanın ipucu

        Cadılar Bayramı indirimine az kaldı

        Bu hafta oyunlardaki taktiklere ya da içlerindeki gizli bilgilere dair bir ipucu vermek yerine başka bir yol izliyoruz. Biliyorsunuz ki 31 Ekim Cadılar Bayramı ve tam olarak önümüzdeki hafta sonuna denk geliyor. Türkiye’deki bayramlarda nasıl bayram indirimi oluyorsa, yurtdışında da Cadılar Bayramı indirimi oluyor. Bu indirimler doğal olarak oyun dünyasını da etkiliyor! Dijital oyun satış platformları Steam ile oyun satış siteleri Humble Bundle ve GoG da bu bayramda yüksek orandaki indirimleriyle, oyunseverlerin istedikleri oyuna kavuşmasını sağlıyor. Almak isteyip de yüksek fiyatı nedeniyle alamadığınız birçok oyun, yakın zamanda indirimde olacak! Steam’in sahibi Gabe Newell henüz net bir açıklama yapmasa da, geçen senelerde olduğu gibi Cadılar Bayramı’na denk gelen hafta sonu indirimli satışların başlaması bekleniyor. Biraz daha sabredin, çok daha düşük fiyatlara, hasretle beklediğiniz oyunları koleksiyonunuza katabilirsiniz!

        Street Fighter V’i ilk siz oynayın

        2016 baharında piyasaya çıkacak rakipsiz dövüş oyunu, ön alım gerçekleştiren oyuncularına erken erişim imkânı sunuyor! Yani oyunu hemen alırsanız, bugün ve yarın oyunun beta versiyonunu oynayabilmeniz mümkün. Bu özel versiyonda Ken, Necalli, Vega ve R. Mika olarak toplamda dört karakteri seçebileceğiz. Yapımcı şirket CAPCOM, kısa süreli beta versiyonda, PC oyuncuları ve PS4 oyuncuları arasındaki crossplatform oynanışa dair bilgi toplamayı ve tam sürümüne daha iyi hazırlanmayı planlıyor. Denemeye değer!

        Tales of Zestiria satışta

        Final Fantasy, Dragon Quest, Pokemon gibi JRPG türünün en iyileri arasında sayılan oyunlara yeni biri ekleniyor! Tales of Zestiria, JRPG türündeki oyunlarda klasikleşmiş dövüş sistemini korumayı ihmal etmemiş. Sinematik videolarında, anime tarzındaki görselleriyle göz kamaştıran, derin hikâye yapısına sahip bir masalda ilerliyoruz adeta! Oynadıkça bağlanacak, hikâyesi geliştikçe sonunu daha çok merak edeceksiniz! Tales of Zestiria, BANDAI NAMCO tarafından 19 Ekim’de satışa çıktı. Şimdiden oyuncu kitlesi tarafından pozitif yorumlar alan güzel yapım, sizi eşsiz bir dünyaya yolculuğa davet ediyor!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ