Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Overwatch’ta 8 değişiklik - Teknoloji Haberleri

        HT CUMARTESİ / Asım ÖNER

        Blizzard’ın kısa sürede büyük oyuncu kitlesine sahip olan başarılı oyunu Overwatch’ta ilk sezonun sonu geldi çattı. İkinci sezon önümüzdeki birkaç hafta içinde açılacak. Yeni sezonda ise oyuncuları birbirinden önemli birçok yenilik bekliyor. Overwatch’un direktörü Jeff Kaplan, yeni sezonda yapılacak değişiklikleri açıkladığı bir video yayınladı. Rekabetçi oyuncuların özellikle dikkat etmesi gereken birçok noktadan söz edilen video, büyük bir değişim rüzgârının da habercisi oldu.

        Neler değişecek?

        1-Skill Rating sistemi: Geçen sezon 1-100 aralığında bulunan oyuncu yetenek sistemi sınırlarını genişletiyor. Yeni sezonda 1-5000 aralığı kullanılarak oyuncuların seviyelerindeki değişimin daha rahat gözlemlenmesi amaçlanıyor.

        2-Oyuncu sınıfları: Oyuncuların kategorileri de 7 ayrı sınıfa ayrılacak. Açıklanan sınıflar arasında “gold, diamond, master ve grandmaster” bulunuyor. Bulunduğunuz sınıfın sadece bir sayıdan ibaret olmadığını, aynı zamanda liginizi de belirleyeceğini unutmayın.

        3-Ligden düşme: En yüksek seviyedeki iki lig haricinde, bulunduğunuz ligde maç kaybettiğinizde sayısal sıralamanız azalsa da ligden düşmeyeceksiniz. Oyuncuları rahatlatmayı amaçlayan bu özellik, oyuncu hata yaptığında bulunduğu seviyeye geri yükselmesini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

        4-Beraberlik: Yeni sezon itibarıyla oyunda berabere kalma özelliği bulunacak. Kaplan’ın belirttiğine göre bu özellik nadiren ortaya çıkacak. Örneğin bir ‘payload’ haritasında oyun boyunca iki takımdan herhangi biri ‘payload’u itmezse, maç berabere bitecek -ki bu neredeyse imkânsız!

        5-Beraberlik puanı: Herhangi bir beraberlik durumunda tüm oyunculara uygun bir puan verilecek. Neticede galibiyet söz konusu olmasa da, maçı kaybetmiş gibi hissetmeyeceksiniz.

        6-Her şey 10 kat daha çok: Oyunda kazandığınız ‘competitive’ puanları ve buna bağlı olarak oyundaki eşyaların fiyatı 10 kat artıyor. Aynı artış elinizdeki objeler için de geçerli. Duruma açıklık getirilmiş olmasa da sayıları artırmak her zaman heyecanı artırır.

        7-Seviye farkıyla eşleşme: Overwatch’ta artık sadece aranızda 500 yetenek puanı bulunan oyuncularla takım olacaksınız. Blizzard her ne kadar oyuncuların arkadaşlarıyla oynamasını istese de, bu durumun suiistimal edilmesine izin vermeyecek. Bu sayede sizin seviyenize daha yakın oyuncularla eşleşebileceksiniz.

        8-Üst lig oyuncu puanları: Yeni sezonda en yüksek liglerdeki (diamonnd, master, grandmaster) oyuncular, 7 gün boyunca oyuna girmezlerse 24 saatte bir 50 puan kaybedecekler. Bu sayede yüksek liglere erken ulaşıp, bunu korumak için maç kaybetme riskini göze almayanların sayısı hayli azalacak.

        Yazarımız İlker Karaş Gamescom Fuarı’nı yerinde takip etmek için Almanya’da. Önümüzdeki hafta alandan videolar ve Gamescom’dan önemli gelişmelerle yine bu sayfada olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ