Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Allo: Google'dan WhatsApp'a rakip uygulama - Teknoloji Haberleri
        1

        Teknoloji devi Google, büyük beklentilerle kullanıma sunduğu sohbet uygulaması Allo'daki emoji kısayol tuşunda önemli düzenlemelere gidiyor.

        2

        Bu yenilikle birlikte "Smart Smiley" tuşu yalnızca emoji klavyesini ekrana getirmekle kalmayacak, ayrıca yazma alışkanlıklarınıza bağlı olarak önerilen emoji ve sticker'lardan oluşan bir liste de sunacak. Bu yeni özellik şimdilik sadece İngilizce'de geçerli olacak.

        3

        Allo'nun tahmin algoritmasının bir uzantısı olan bu özellik şimdiye kadar metin mesajlarına tek dokunmayla verilebilen önerilmiş karşılıklar için kullanılıyordu.

        4

        Bu karşılıklar da kullanıcıların sohbet etme alışkanlıklarına dayanıyordu. İşte bu öneriler artık emoji ve sticker'ları da kapsayacak. Google'ın ayrıca bu anlamda yeni Harry Potter filmi 'Fantastic Beasts and Where to Find Them'le olan marka işbirliğinden de önemli avantajlar sağlayacağını belirtelim.

        5

        Zira bu temayla sunulacak yeni bir sticker serisinin büyük bir ilgi görmesi bekleniyor. Uygulamaya gelen yenilikler arasında sohbetler için sunulan yeni temalar da söz konusu.

        6

        Sohbet uygulamaları arasında kuşkusuz başı çeken uygulamalar Facebook Messenger ve Whatsapp. Ancak bunlar arasında daha çok sayıda uygulama mevcut ve aralarına yenileri katılamaya devam ediyor.

        7

        Kısa bir süre önce Google da bu alana Google Allo uygulamasını sunmuştu hatırlarsanız. Tanıtımının ardından kısa zamanda 1 milyon indirilme sayısına erişen Google Allo, şu an 5 milyona kadar ulaşmış durumda.

        8

        Sahip olduğu özelliklerle halihazırda kullanılan mesajlaşma uygulamalarına farklılıklar da katan Google Allo, yoğun talebe bakılırsa önümüzdeki günlerde bu sayıyı da katlayacak gibi görünüyor.

        9

        Google’nin geçtiğimiz hafta kullanıcıların beğenisine sunduğu mesajlaşma uygulaması Allo şimdiden çok sevilmişe benziyor. Phone Arena’nın haberine göre, Google Allo şimdiden önemli bir indirme barajını geçmeyi başardı.

        10

        Google Play Store’den 1 milyondan defadan fazla indirildiği belirtilen uygulamanın Apple Store’deki durumuyla ilgiliyse henüz bir açıklama bulunmuyor. Öte yandan PlayS tore’daki yükleme sayısı bölümü 1-5 milyon aralığına işaret ediyor. Yani Google Allo çok daha fazla indirilmiş olabilir.

        11

        Google Allo’nun bu hızlı başlangıcı Facebook Messenger, WhatsApp, Telegram Messenger ve iMessage gibi rakiplerinin gözlerini bu uygulamaya çevirmesini sağlayacak. Grup mesajlaşma, çıkartma paketleri, üzerinde oynayarak fotoğraf gönderimi gibi diğer mesajlaşma uygulamalarıyla ortak özellikler sunan Allo’yu farklı kılan ise yapay zeka destekli Google Asistan entegrasyonu.

        12

        Bu entegrasyon sebebiyle uygulama Google sunucularına sohbet kayıtları gibi çeşitli verileri anonim olarak gönderiyor. Şirket, bu verilerin sunucularda sürekli tutulmadığının da altı çiziliyor. Öte yandan Google’nin bu açıklaması gizlilik endişelerini de beraberinde getirdi. Tabii ki bu durum bazı kullanıcılar tarafından pek de umursanmıyor. Edward Snowden’in Twitter hesabı üzerinden Google Allo’yu “Google Gözetlemesi” listesine dahil ettiğini ve kullanılmaması gerektiğini söylediğini de not olarak düşelim.

        13

        Google, yeni mesajlaşma uygulaması Allo’yu Android ve iOS platformları için indirmeye sunmuştu. WhatsApp’a rakip olma potansiyeliyle öne çıkan uygulama için ünlü bilgisayar ve güvenlik uzmanı Edward Snowden’dan hiçte pozitif sayılamayacak açıklamalar geldi.

        14

        Allo’nun görüşmeleri önce geçici bir süreyle kaydedeceğini sonrasında ise değişime gidilerek bu görüşmeleri süresiz olarak kaydetmeye başladığını belirten Snowden, uygulamanın kullanıcıların nasıl konuştuğunu ve söylenenlere nasıl cevap verdiklerini analiz ederek kendilerine yöneltilen sorulara verecekleri cevabı tahmin etmeye başladığını iddia ediyor.

        15

        Google’ın kullanıcıların görüşmelerini kayıt altına alarak kişiye özel reklamlar yayınlayabileceği, bu görüşmeler veri tabanında biriktirileceği için devletlerin talep etmesi halinde görüşme kayıtlarını teslim edebileceği belirtiliyor.

        16

        WhatsApp ve iMessage gibi uygulamalarda ise görüşmeler kaydedilmiyor.

        17

        Mayıs ayında düzenlenen I/O konferansında Google tarafından müjdesi verilen akıllı mesajlaşma uygulaması Allo bugün kullanıma girdi.

        18

        WhatsApp'ın tahtına gözünü diken çiçeği burnunda uygulama Google'ın dijital asistanı ile birlikte kullanılabiliyor. Uygulamanın en dikkat çeken yönü ise kullanıcıların uygulama üzerinden resim çizebilmesi.