Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Avşa Adası'nda boş oda kalmadı - Turizm Haberleri
        1

        Balıkesir'in Marmara (Adası) ilçesine bağlı Avşa Adası'nda 3 günlük Ramazan Bayramı tatili için oteller ve pansiyonlardaki doluluk oranları yüzde 100'e yaklaştı.Tatili dört gözle bekleyen turizmciler, tatilci akınıyla yaşanacak yoğunluğu karşılamaya hazır.

        2

        Avşa Otel, Motel, Apart ve Pansiyoncular Derneği Başkanı Metin Akın, Ramazan Bayramı'ndan çok umutlu olduklarını vurgularken, "Rezervasyonlara baktığımızda adadaki bütün oteller, pansiyonlar neredeyse dolmuş vaziyette.

        3

        Bayram rezervasyonlarımız yüzde 100'lere yaklaştı" dedi.

        4

        Bayramda tatilci akını beklediklerini dile getiren Akın, "Kış nüfusu 2 bin 500 olan adada bayram süresince günlük 80 bin kişiye hizmet vereceğiz.

        5

        Bayramda tatilci akını beklediklerini dile getiren Akın, "Kış nüfusu 2 bin 500 olan adada bayram süresince günlük 80 bin kişiye hizmet vereceğiz. Normal nüfusumuzun 30 katından fazlasını ağırlayacağız.

        6

        Adamızı en çok İstanbullular tercih ediyor, sonra Trakya bölgesindeki iller. Herhangi bir sıkıntı söz konusu olacak diye düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.

        7

        Bu yıl turistlere şimdiden uyarı yapmanın faydalı olacağını dile getiren Akın, "Geçen yıl 'Avşa adasında bayram dolayısıyla kıtlık başladı. Yiyecek sıkıntısı var.' gibi asılsız, tatsız söylentiler oldu.

        8

        Bunlar yaşanmadı. Adamızda gerek gıda olarak gerek hizmet konularında karşılayacak düzeydeyiz. Birçok büyük market zinciri adamızda bulunuyor. Yani açlık sıkıntısı çekmek söz konusu değil" ifadesini kullandı.

        9

        Akın, yaz aylarında günlük 50-60 bin civarında tatilcinin adada bulunduğunu belirterek, "Kış nüfusu 2 bin 500, yaz nüfusu ise 50 bin civarında. Yani 20 katına ulaşıyoruz. Tabii bizim amacımız, kışın da adada yaşanabilirliği artırarak aradaki farkı düşürmek" diye konuştu.