Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Motor Sporları Formula 1 Formula 1'de Red Bull takımında Max Verstappen ve Perez birbirine girdi! - Motor sporları - Motor Sporları Haberleri
        1

        Sezonun 21. mücadelesi, Brezilya'nın Sao Paulo kentindeki 4,3 kilometrelik İspanyol Jose Carlos Pace Pisti'nde, 71 tur üzerinden yapıldı.

        2

        Brezilya Grand Prix'sinde 1: 38: 34.044'lük derecesiyle zafere ulaşan Russell kariyerindeki ilk Formula 1 birinciliğini kazanırken, Mercedes'e de 2022'deki ilk zaferini getirmiş oldu.

        3

        Liderin 1.529 saniye gerisindeki Mercedes'ten Büyük Britanyalı Lewis Hamilton 2'nci, 4.051 saniye sonra finişe gelen Ferrari pilotu Carlos Sainz 3'üncü sırada yer aldı.

        4

        Pilotlar klasmanında şampiyonluğu daha önce garantileyen Red Bull sürücüsü Hollandalı Max Verstappen, Lewis Hamilton ile çarpıştığı için ceza aldı ve yarışı 6. sırada tamamladı.

        5

        Pilotlar şampiyonasında ikincilik mücadelesi veren Leclerc 4. olurken Perez ise 7. sırada yer aldı ve son haftaya eşitlikle 290 puanla girdiler.

        6

        MAX YERİNİ VERMEDİ OLAY OLDU!

        Yarışı 6. sırada bitiren son şampiyon Max Verstappen'in takım arkadaşı Perez'e geçiş vermemesi gündem oldu.

        7

        Yarışın son turlarında Red Bull'un Verstappen'den Alonso'yu geçememesi halinde Perez'e yol vermesini istemesi, Hollandalı pilot tarafından reddedildi.

        8

        Takım telsizinden "Sana yerini vermeni istemiştik" diyen Red Bull takımı yetkililerine, Verstappen'in yanıtı "Baylar bir daha benden böyle bir şey istemeyin. Ben kendime göre size gerekçelerini söyledim. Bir daha benden böyle bir şey istemeyin" oldu.

        9

        Perez, kendisine yardımcı olmayan Verstappen'e sinirlenirken yarışın ardından radyodan "Verstappen gerçekte kim olduğunu gösterdi" dedi.

        13

        Red Bull'un danışmanı Helmut Marko ise yarışın ardından "Takım içinde her şeyi açığa kavuşturduk. Max Verstappen Abu Dabi'de Sergio Perez'in şampiyonadaki 2. sırayı alması için her şeyi yapacak." dedi.

        14

        Perez'den özür dileyen takım patronu Horner ise "Takım olarak hareket ediyoruz. Hedefimiz ve önceliğimiz Perez’in şampiyonayı ikinci tamamlamasını sağlamak. Max de bunun taahhüdünü verdi" diye konuştu.

        15

        Formula 1'de sezonun son yarışı olan Abu Dabi'de Perez ve Leclerc arasında önde bitiren isim sezonu da 2. tamamlayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ