Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Fransa Cumhurbaşkanı'na tokat atan adam hakim karşısına çıkacak
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Tain-l'Hermitage kentinde turizm otelcilik lisesini ziyareti sırasında gerçekleşen tokatlı saldırı olayında 28 yaşındaki Damien Tarel, hakim karşısına çıkacak.

        Savcı Alex Perrin’in yaptığı açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a tokat atan Damien Tarel adlı adamın, saldırıyı önceden tasarlamadığını bildirdi.

        28 yaşındaki adam herhangi bir işte çalışmıyor. Saldırgan adamın, Sarı Yelekliler hareketine mensup olduğu ve aşırı sağ siyasi inançlarına sahip olduğu şimdilik bilinenler arasında.

        DÜŞÜNMEDEN HAREKET ETTİM

        Savcı Alex Perrin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a tokatlı saldırıda bulunan adamın ‘‘Hoşnutsuzluğunu ifade etmek için dürtüsel ve düşünmeden’’ hareket ettiğini sorgu sırasında söylediğini ifade etti. Savcı, saldırganın herhangi bir siyasi veya militan gruba mensup olmadığını aktardı.

        REKLAM

        Emmanuel Macron’a saldırı Fransa’da ülkeyi şaşkına çevirdi, eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’e yönelik saldırıyı hatırlattı. 28 yaşındaki adam memleketi Saint-Vallier-de-Thiey ikinci bir kişiyle birlikte tutuklandı.

        KİŞİSEL EŞYALAR TESPİTİ

        Reuters’ın aktardığı habere göre, 28 yaşındaki adamın evinde Adolf Hitler’in otobiyografik kitabı olan Kavgam çıktı. Tarrel ile birlikte tutuklanan adamın evinde ise komünist hareketin uluslararası sembolü olan altın orak ve çekiçli bayrak bulundu.

        Tutuklanan ikinci şahıs saldırı kapsamında suçlamayla karşı karşıya kalmasa da yasa dışı silah bulundurmaktan yargılanacak.

        Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, saldırının ardından şiddet ve nefretin demokrasi için tehdit olduğunu aktarmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ