Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray - Real Madrid maçının yazar yorumları - Futbol Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Galiba içerideki Brugge maçı sadece Avrupa devamlılığı için değil Fatih Terim'in bu seviyedeki taktisyenliğinden transfer mühendisliğine kadar konuşulmasına neden olacak müsabaka olacak.

        2

        Bence dün gece itibariyle 2. tur şansı mucizelere kaldı. UEFA şansı için de 5. maçı bekleyeceğiz. Ben Seri ve Lemina'nın da devre arasında gönderilmelerinin sürpriz olmayacağını düşünüyorum artık. Belhanda ve Feghouli'nin de ayrılma ihtimalleri yüksek. Ocak ayında galiba yeniden takım mühendisliği konuşacağız.

        3

        MEHMET DEMİRKOL: İlk yarı bittiğinde Real Madrid’in, 5’i isabetli 15 şut denemesi vardı. Ve 3 net pozisyondan bir golü... Seri ve Belhanda’nın pas hatalarının sonucu merkezi 3’lemiş savunma dağınık ve rakibe uzak yakalandığı için oldu bu.

        4

        Çıkarken yenilen baskı ise özellikle savunma 3’lüsünün birbirine çok yakın kalıp genişlememesinin sonucuydu. Yani Galatasaray, savunmadayken oyuncuların mesafeleri uzak ve dağınık, hücuma çıkamaya çalışırken de yakın ve yeterli pas istasyonu bulamayan bir ekipti. İlk yarıda 3 dakikada 3 net pozisyon bulunduğunu da not etmek lazım.

        5

        UĞUR MELEKE: Real Madrid’in dünkü 11’inden 5 oyuncunun dörder, ikisinin de üçer Devler Ligi madalyası var evinde. Ama galiba Belhanda, bizim bilmediğimiz bir yerlerde 10 Devler Ligi kupası filan kaldırmış olmalı ki, onlar kadar istekle mücadele etmedi. Üç Şampiyonlar Ligi madalyası, bir de Dünya Kupası olan Kroos, Belhanda’dan daha fazla savaştı dün.

        6

        ERMAN TOROĞLU: Ey Fatih Terim… Dün akşamın tek sorumlusu sensin. Neden? Takım iyi oynar, kötü oynar. Ben takımın mücadele etme şekline bakarım. Takım mücadele ediyor.

        7

        Ama sen ne yapıyorsun? Uzun zamandır Belhanda denen futbol hırsızına, futbol sahtekarına prim veriyorsun. Dün akşam kendi takımını, sen Fatih Terim, 60 dakika 10 kişi oynattın. Ta ki Belhanda'yı kenara alana kadar..

        8

        Ey Fatih Terim, artık teknik direktörlüğe dön. Uçuruma doğru gidiyorsun. Dost acı söyler. Uzun zamandır teknik direktörlük yapmıyorsun, şov yapıyorsun, eyyam yapıyorsun, milleti değişik yerlere yönlendiriyorsun. Sana soruyorum… Bir Belhanda'yı aldıktan sonra sahadaki Galatasaray'a bak, bir de Belhanda oynarken ki sahadaki Galatasaray'a bak.

        9

        LEVENT TÜZEMEN: Madrid gibi bir takıma karşı bir yarıda 4 tane net pozisyona girip gol atamıyorsan ağlamayacaksın. Galatasaray, Brugge ve PSG maçlarında bulamadığı gol pozisyonlarını Real Madrid'e karşı yakaladı ve cömertçe harcadı.

        10

        Bundan sonra yarış Brugge ile Avrupa'ya devam etmek adına olacak. Galatasaraylı oyuncular Real'e karşı sergiledikleri mücadeleyi lige taşırlarsa zirve yarışı konusunda sıkıntı yaşamazlar.

        11

        ERCAN TANER: 11 dakikada 3 pozisyon yakalamak… Rakip Real Madrid ve atamıyorsunuz! Bu husus çok önemli… Golü atacaksın, rakibi şaşkına çevireceksin. Rakip yaşlı ama dünya şampiyonu unvanına sahip bir boksör gibi sadece adıyla oynamaya çalışıyor.

        12

        Galatasaray adına benim anlamadığım çok pas hatası ve saha içindeki olumsuz dağılımdı. Beşli savunma yerleşimine rağmen rakibe çok pozisyon verdi Galatasaray.

        13

        İBRAHİM YILDIZ: Maçın özeti; Galatasaray yakaladığı 3 net pozisyonu harcadı. Merkezden ataklar yedi. Çok top kaybı yaptı. İkil mücadelelerde zayıftı. Orta alan vasatın üzerine çıkamadı. Fatih Terim hamlelerinde geç kaldı. Real Madrid’i en kötü döneminde yenemezseniz oyun anlayışında bir sorun var demektir…

        14

        Real Madrid karşısında gol sorunu bir kez daha net olarak kendini gösterdi. Umut olarak alınan Falcao’nun kadroda olmayışı Sarı-Kırmızılar adına büyük kayıptı. Bu oyuncunun sakatlığı Galatasaray adına eksiklik şüphesiz…

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ