Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Şişli Belediye Başkan yardımcısı Emir Sarıgül görevinden istifa etti

        Sorel DAĞISTANLI – Hazan CELHUNZ / İSTANBUL

        Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'yle yaşadığı sorunlar nedeniyle gündeme gelen Şişli Belediye Başkanvekili ve Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül, görevinden istifa etti.CHP Şişli İlçe binasında basın toplantısı düzenleyen Sarıgül, medyada bu tür haberlerle gündem olmaktan üzüntü duyduğunu ifade etti ve "Ancak gelişmeler bizleri bu açıklamayı yapmak zorunda bırakmıştır. 29 Meclis üyemizle beraber Hayri İnönü'nün başkanlığında göreve başladık. Ne yazık ki zaman içerisinde sayın Hayri İnönü ile meclis grubumuz arasında yönetim anlayışından kaynaklanan bir uyuşmazlık olmuştur. Hayri Bey, meclis grubumuza danışmadan, görüş almadan, hatta bilgi dahi vermeden yönetimde ciddi değişikliklere gitmek istemiştir" dedi.

        BİLGİ KİRLİLİĞİ

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir toplantıyla Hayri İnönü'yle bir araya geldiğini ifade eden Sarıgül, "Bu görüşmede genel başkanım Şişli'mize birlikte uyum içinde hizmet etme konusunda gerekli talimatları vermişlerdir. Ancak üzerinden 2 saat dahi geçmeden Genel Başkanımızla görüşmemizin mahremiyetine dahi saygı duymayan zihniyet, gerek sosyal medyada, gerekse basın aracılığıyla yanlış bilgi kirliliklerine yol açmıştır" diye konuştu.

        "GÜCÜMÜZÜ KOLTUKTAN DEĞİL, KİŞİLİĞİMİZDEN ALIYORUZ"

        Benim adım Emir Sarıgül, Biz koltuğa değil, halka bağlı bir siyasi bir gelenekten geliyoruz" diyen Emir Sarıgül, şöyle devam etti: "Gücümüzü koltuktan değil, kendi kişiliğimizden ve halkımızın sevgisinden alıyoruz. Gelinen bu noktada her fırsatta belediyeyi yönetmediğinden şikayet eden Hayri İnönü'ye istediği fırsatı vermek üzere Şişli Belediyesi başkanvekilliği ve başkan yardımcılığı görevimden istifa ediyorum."

        Şişli Belediyesi Meclis Üyesi görevini yürüteceğini ifade eden Sarıgül, "Bununla birlikte yine 29 meclis üyesi arkadaşımla birlikte gerektiğinde partimiz için her tür fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzu da vurgulamak isterim" dedi.

        "TEHDİT, KÜFÜR TARZIMIZA UYGUN DEĞİL"

        Hayri İnönü'nün açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Emir Sarıgül, "Ne tehdit, ne küfür bunlar bizim asla ve asla tarzımıza uygun davranışlar değildir. Bu iftiralarla alakalı gerek eşi hanımefendinin iftiraları gerek sayın İnönü'nün bugün medyaya vermiş olduğu açıklamayla ilgili olarak sayın Sarıgül zaten gerekli davaları hukuksal anlamda açmıştır. Ben de kendi adıma bugün gerekli davaları kendisine açacağım" dedi.

        SARIGÜL'E DESTEK

        Basın açıklamasının ardından Şişli Belediye binasının önüne gelen Emir Sarıgül'e çok sayıda Şişlili destek verdi. Kendisine destek verenlere teşekkür eden Emir Sarıgül, "Şişli'nin her zaman emrindeyiz. Onurumuzu ve kişiliğimizi hiçbir güce ve kimseye çiğnetmeyiz" dedi.

        MUSTAFA SARIGÜL: ÜZÜLME OĞLUM

        Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eşi Nazlı İnönü tarafından gündeme getirilen tehdit iddialarına, Mustafa Sarıgül, Twitter hesabından yanıt verdi. İnönü'nün açıklamalarını hayretle okuduğunu belirten Sarıgül, "Hayri, yıllarca benimle birlikte belediye meclis üyeliği yaptı. Kendisini belediye başkanlığına ben önerdim. Demek ki iyiliğin bir bedeli varmış; Hayri'yi tebrik ediyorum! Hayri susuyor, hanımefendi konuşuyor; hanımefendi susuyor, Hayri konuşuyor. Görüyorum ki hanımefendi benimle ilgi övgü dolu sözlerini çabuk unutmuş. Sayın Hayri İnönü, benim sitemlerimi tehdit olarak algılıyorsa, konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyorum."

        Mustafa Sarıgül, oğlunun istifasını açıklamasının ardından Twitter'da şöyle yazdı:''Üzülme oğlum, Gücünü her zaman, Hakk'tan ve Halk'tan al... Allah'ım yardımcın olsun...''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ