Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa fethiyede telefon dolandırıcılığına afişli önlem

        Son günlerde artan telefon dolandırıcılığına karşı Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından vatandaşları uyarmak ve bilinçlendirmek amacı ile banka şubelerine ve halkın rahatlıkla daha fazla görebileceği noktalara uyarıcı afişler asılarak bilgilendirme çalışmalarına bir yenisi eklendi.

        Son bir haftadır vatandaşları telefonla arayıp kendilerini hakim, savcı veya polis olarak tanıtıp değişik senaryolarla kandırıp para veya kontör yükleme istemeleri ile ilgili çok sayıda şikayetin gelmesi üzerine Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş ekipleri telefon dolandırıcılığına dikkat çekici afişler hazırlatarak ilçede görülebilen yerlere polisler tarafından bir bir asıldı.

        Yetkililer son bir haftadır Fethiye'de terör örgütü, bir operasyon yapıyoruz ya da polis, savcı, hakim adı kullanılarak dolandırıcılık yapıldığı şeklinde şikayetlerin arttığını, vatandaşların devamlı bilinçlendirilmesine rağmen yine de dolandırıldıklarını bu yüzden suçla mücadele için bu afişleri hazırlatıp Fethiye'de banka şubelerinden, ATM'lere, mağazalardan pazar yeri çevrelerine kadar hemen her yere asmak zorunda kaldıklarını söylediler. Hazırlatılan afişlerde telefon dolandırıcılarının ortak özellikleri de sıralanarak "Kendinden emin ve kararlı bir ses tonu ile konuşmaktadırlar. Anlattıkları senaryo ile korku ve panik hissi yaşatırlar, İnandırıcı ve ikna edici olmak için arka fon da telsiz sesi gibi kurgular kullanılabilmektedir. Güven kazanmak için kendilerini Vali, Hakim, Savcı ve Polis gibi tanıtırlar. Arada sordukları sorularla bilgi toplar, bu bilgilere uygun olarak senaryolarını genişletirler. Bazı durumlarda farklı bahanelerle saatlerce telefonun kapatılmasına izin vermezler. Böylece yakınlarla görüşme ve yardım almayı önlerler. Korkutarak veya insani duyguları suiistimal ederek yardım talep ederler. Her geçen gün yeni bahane ve senaryo üretip, farklı yalanlarla kandırmayı sürdürürler" deniliyor.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ