Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nden AYM açıklaması: Zaman zaman diyoruz ki, biz Anayasa Mahkemesi'ne güvenmiyoruz.

        Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu AK Parti Kırklareli Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi'nde, kadın haklarından bahsedenlerin kadınlara en büyük zulmü yaptıklarını söyledi.

        Kadın haklarından bahsedenlerin kadını ikinci ve üçüncü sınıf vatandaş haline getirerek geri planlarda tuttuklarını savunan Müezzinoğlu, başörtüsü sorununu 2010 yılında ki 12 Eylül referandumunda milletle çözdüklerini belirtti.

        TBMM'de de artık başörtülü milletvekillerinin görev yapabildiklerini vurgulayan Müezzinoğlu, "Gencecik kızlarımızı 18 -20 yaşındaki çocuklarımızı 'ben doktor olmak istiyorum, ben avukat olmak istiyorum, ben mühendis olmak istiyorum' diyen kızlarımızı 'ben okuyarak ilim sahibi olmak istiyorum' diyen kızlarımızı üniversite kapılarının önünde sürüm sürüm süründürdüler. Hiç utanmadan hiç sıkılmadan milli iradenin 411 milletvekiliyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden anayasa değişikliğini o Cumhuriyet Halk Partisi Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Anayasa Mahkemesi de insan haklarından yana, hak ve özgürlüklerden yana olması gereken Anayasa Mahkemesi "üniversiteye başörtüyle girilemez" diye hüküm verdi. Zaman zaman diyoruz ki biz Anayasa Mahkemesi'ne güvenmiyoruz. Evet güvenmiyoruz. Millete zulmeden haktan hukuktan yana olmayan, insan haklarını ikinci plana atan anlayışa asla güvenmiyoruz. Bizim güvendiğimiz bir yer var milli irade. Milletin hak ve hukukunu yanında durduğumuzda haktır hak. Bir kadının başını örtüp örtmeyeceğine, bir kadının şekline ne devlet ne de herhangi birinin böyle bir hakkı olamaz olmamalıdır" diye konuştu.

        "İnşallah önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tüm mikrofonlarında, tüm kürsülerinde başı açık ve başı örtülü kadınlarımız yer alacak" diyen Müezzinoğlu, "Bu milletin siyasi geleceğine kadınsız şekil verebilmek, kadınsız yön verebilmek, kadının gönlü, kadının ruhu, kadının vicdanı, kadının merhameti, kadının şefkati, kadının zarafeti olmadan bu ülkeyi medeni bir ülke haline getirebilmek mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

        "HİÇ TEREDDÜTÜNÜZ OLMASIN Kİ ASLA İKTİDAR OLAMAYACAKLAR"

        Türk milletinin kendisine yanlış yapanları cezalandırdığını belirten Müezzinoğlu, bu milletin çok büyük zorlukları aşarak bu günlere geldiğini vurguladı.

        "Bize çok haksızlık ve zulümler yaptılar" diyen Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

        "O günlerde ne zulümler yaptılar, belediye meclislerine başörtülü seyirci bile olarak almadılar. Ey Cumhuriyet Halk Partisi, ey Atatürkçü geçinen halk partisi, ey Atatürk'ün gölgesinde yan gelip yatan bugün de 'başörtüsü sorununu ben çözdüm' diye dünyanın en büyük yalanını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi, o gün neredeydin. Bu zulmü yaparken, 411 milletvekili Anayasa değişikliğini, Anayasa Mahkemesine sen götürürken, bunu hala sen unutmuş rolünü oynayabilirsin. Bu millet unutabilir mi, bu milletin genç kızları unutabilir mi, bu milletin vicdanı unutabilir mi, bu milletin, bu millete yaptığınız zulmü Cumhuriyet Halk Partisi'nin zulmünü bu millet unutabilir mi? Affedebilir mi, bağışlayabilir mi? Hiç tereddüttünüz olmasın ki asla iktidar olamayacaklar. Çünkü bu millet onların zulmünü 70 yıldır gördü ve yaşadı. Şimdi AK Parti olarak, AK Parti kadroları olarak, kadın kollarımızda, gençlik kollarımızda 77 milyon insanın her kademesinin hak ve hukukunu koruyarak 'bize yapıldı bizde bir başkasına yaparız' diyerek değil, 'bize yapıldı biz asla bir başkasına yapmayız' diyeceğiz."

        "RABBİM BU MİLLETİN BAŞINI ÖNE EĞDİRMESİN"

        Milli iradenin temsilcilerini idama götürerek, bu milletin başını öne eğdirdiklerini bildiren Müezzinoğlu, AK Parti iktidarı ile Türkiye'de hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını kaydetti.

        Milletin başını öne eğdirenlerin karşısında duracaklarını dile getiren Müezzinoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

        "Rabbim bu milletin başını öne eğdirmesin. Artık milletin başı değil, onların başı eğilmeye devam edecek. Ta ki milletle uğraşmaya vazgeçinceye kadar. Ne zaman milletle oynamaya vazgeçecekler, ne zaman milletle gönül bağı kuracaklar, ne zaman milletle omuz omuza gönül gönüle yürümeyi merkeze alacaklar o zaman onların başı umarım ki yavaş yavaş yere bakmaktan dik bakmaya döner. Rabbim inşallah bizlere birlik ve beraberlik içinde kadınlarımızla ve gençlerimizle bu ülkeye bu millete hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin."

        Konuşmaların ardından AK Parti Kırklareli Kadın Kolları Başkanı Hazel Yolgiden, Bakan Müezzinoğlu ile eşi Faize Müezzinoğlu'na fincan takımı hediye etti.

        Öte yandan kongrede, AK Parti Kırklareli Kadın Kolları Başkanlığı'na yeniden Hazel Yolgiden seçildi.

        Bakan Müezzinoğlu, ardından Kırklareli Valiliği'ni ziyaret etti. Müezzinoğlu'nu Vali Esengül Civelek ile diğer ilgililer karşıladı. Müezzinoğlu, valilik anı defterini imzaladıktan sonra Vali Civelek ile makamında sohbet etti.

        Bakan Müezzinoğlu, bir gazetecinin "Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü eşinize ne hediye aldınız?" sorusuna "Eşimin hep yanındayım, benden büyük hediye olur mu? Sabahtan bu yana beraberiz, hediyeyi akşama bakarız" şeklinde cevap verdi.

        Bakan Müezzinoğlu, ardından yapımı devam eden yeni Kırklareli Devlet Hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ