Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Davutoğlu Sağlık Bakanlığı'nın 'Şifa Veren Ele Vefa' programında konuştu

        Başbakan Ahmet Davutoğlu Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği 'Şifa Veren Ele Vefa' programında konuştu. Sağlıkta şiddete değinen Davutoğlu, bu konuda iç güvenlik paketinde yeni düzenlemelere yer verdiklerini belirterek, "Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara 24 saat gözaltı şartı getireceğiz" dedi.

        Nöbet ücretlerine zam yapılacağını da açıklayan Davutoğlu, "Ücretlere yüzde 50 zam yapıyoruz. Hekimlerin yanında diğer sağlık çalışanlarını da bundan yararlandıracağız" diye konuştu.

        İşte Davutoğlu'nun konuşmasından önemli bölümler:

        'SARE HANIM MESLEĞİ BIRAKIR MI DİYE DÜŞÜNDÜM AMA...'

        -Devlet idaresi nasıl insan sevgisi üzerine dayanıyorsa, sağlık idaresi de insana bağlıdır. Devletin nihai saadeti insanın saadeti ve sağlığına bağlıdır. Eşimle evlendiğimizde başörtüsü yasağından sonra mesleği okulu bırakır diye düşünmüştüm. Ama mesleğini aşkla yaptığı için devam etti. 28 Şubat'ta bırakmadı. Başdanışmanlık ve Dışişleri Bakanlığı'mda mesleğini bırakır mı diye düşündüm yine aşkla çalıştığı için mesleğini bırakmadı.

        - Doktorluğun esas özü şiddet değil merhamet. Doktor da her zaman hastasına merhametle bakar. Hasta da doktoruna bakışta maddi menfaatin yansımasını görmediği zaman gönülden bağlıdır.

        - Sağlık alanında 12 yılda devrim mahiyetinde reformlar yaptık.

        'ÖNCE HESAP VERECEKSİN'

        - Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı yeni düzenlemeler yaptık. Meclis'te görüşmeleri devam eden İç Güvenlik Paketi'nin içinde sağlık çalışanlarına yönelik düzenleme var. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet uygulayanlara 24 saat gözaltı şartı getireceğiz. Bu şiddet birkaç kişi tarafından gerçekleştirilmişse 48 saat gözaltı şartı getireceğiz.

        - Hem şifa vermek için çalışan doktora saldıracaksın hem de hastanenin diğer kapısından çıkacaksın. Önce hesap vereceksin. O gözaltı sonrasında da hukuki işlemler başlatılıp vaka adli makamlara tevdi edilecek.

        'ACİLLERDE YÜZDE 75 ZAM'

        - Tıp bayramı vesilesiyle bazı güzel haberleri paylaşmak isterim. Sağlık Bakanımızla oturduk, konuştuk. Nöbet ücretlerinde önemli iyileştirmeye gidiyoruz. Ücretlere yüzde 50 zam yapıyoruz. Hekimlerin yanında diğer sağlık çalışanlarını da bundan yararlandıracağız. Bu düzenlemeyle Aciller ve diğer yerlede çalışanların ücretlerine yüzde 75 zam gelmiş oluyor.

        - Doktorlarımıza 70 yaşına kadar çalışma fırsatı vereceğiz, doktorluğu aşkla yapmak isteyen herkes tek istisna olarak uzun süre çalışma imkanı bulacak.

        - Yıpranma payı konusunda ayda belli saat nöbet tutan sağlık çalışanları içni fiili hizmet zammının tamamlanması konusunda çalışmaların tamamlanması talimatı verdim.

        TAZMİNAT DAVALARI İÇİN DE DÜZENLEME

        - Hekim hem şiddete maruz kalıyor, tıbbi müdahalede bulunuyor.Hekimlerimizin mesleki işlemleri nedeniyle haklarında açılan tazminat davalarında yeni düzenlemeye gidiyoruz.Mali sorumluluk sigortasında 400 bin lira olan risk ücreti 600 bin ve 800 bin liraya çıkarılacak. Prim ücretlerinde herhangi bir değişiklik olmayacak.

        "EMEKLİ AYLIKLARI ARTACAK"

        Arzu eden hekimlerimize, sabit döner sermayenin üzerindeki döner sermaye gelirlerinden de emeklilik priminin kesilmesi imkânı getirilerek emekliliklerinde daha yüksek aylık alma fırsatı verilmiş olacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ