Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da düğüne giderken facia: 7 ölü, 9 yaralı

        Neşet KARADAĞ/ADANA

        Adana'da kına gecesinin ardından düğün için Mardin'e giden ve üzerindeki bagajda gelinin çeyizi de bulunan minibüs kamyona çarptı, gelinin de aralarında bulunduğu 7 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.

        Mardin'in Nusaybin ilçesinde yaşayan 27 yaşındaki Sedat Yavuz, bir süre önce Adana'da oturan 20 yaşındaki Maşallah Yiğitalp ile nişanlandı. Düğünün Mardin'de, kına gecesinin de Adana'da yapılmasına karar verildi. Damat Yavuz ve ailesi, önceki gün kına gecesi için Adana'ya geldi. Gülbahçesi Mahallesi'ndeki gelinin evinde yapılan kına gecesinin ardından düğün için Mardin'e gitmek üzere hazırlıklar yapıldı. Gelinin çeyizleri minibüsün üst ve arka bagajına dolduruldu. Gelin ve damadın da aralarında bulunduğu 16 kişi minibüse binip önceki akşam düğün için yola çıktı.

        GELİNLE BİRLİKTE 7 KİŞİ ÖLDÜ

        35 yaşındaki Hayrettin Y.'nin kullandığı minibüs, Adana-Osmaniye otoyolu Bahçe ilçesi Kızlaç mevkisinde, aynı yöne giden Yasin Ülkü yönetimindeki sebze yüklü kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle minibüsün sağ tarafının yarısı adeta yok oldu. Kazada gelin Maşallah Yiğitalp, İlhan Yelboğa (23), Şükrüye Yılmaz (42), Hatice Yavuz (56), Gazele Yiğitalp (37), Zahide Yiğitalp (44) ve Zeyni Altuğrul (63) öldü. Kazada aralarında damat Sedat Yavuz'un da bulunduğu 4'ü çocuk 9 kişi yaralandı. Yavuz'un durumunun ağır olduğu, yoğun bakım ünitesine alındığı belirtildi. Ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi. Kamyon şoförü gözaltına alınırken, kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ