Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şırnak Silopi'de polis aracına saldırı: 1 polis şehit, 4 polis yaralı

        Şırnak'ınSilopiİlçes'inde dün gece güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 3 YDG-H'linin öldürülmesinin ardından bugün ilçede gerginlik sürüyor.

        Öğleden sonra Barbaros Mahallesi'ndeki olaylara müdahaleye giden polis zırhlı aracının geçişi sırasında yola tuzaklanan bomba uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Şiddetli patlamada araçta bulunan 1 polis şehit olurken, 4 polis de yaralandı. Yaralı polisleriSilopiDevlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

        Silopi'nin Barbaros ve Karşıyaka Mahallesi'nde de olaylar sürüyor. Sık sık silah ve patlama seslerinin duyulduğu mahallelerden dumanlar yükseldiği görüldü. Barbaros Mahallesi'nde bir grup vatandaşlar olayları protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Esnafları kepenk kapattığı ilçede vatandaşlar evlerine çekildi.

        DHA

        SİLOPİ'DEKİ ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU:

        Silopi'de polise bugün şehit edilen polis memuru Yılmaz Dikmen'in Samsun'daki evine ateş düştü.Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde 12 yıldır görev yaparken geçen yıl ikinci kez şark görevi için Şırnak'a tayin olan evli ve 2 çocuk babası Yılmaz Dikmen (43), bugün Şırnak'ın Silopi ilçesinde zırhlı polis aracına yönelik teröristler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehit oldu.

        Eşi Reyhan Dikmen'in Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne hemşire olarak görev yaptığı öğrenilen Yılmaz Dikmen'in Samsun'un Atakum ilçesinin Mimarsinan Mahallesi'ndeki eşi ve çocuklarının kaldığı eve acı haber verildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından verilen acı haberin ardından şehidin ailesinin oturduğu apartmanın dışına Türk Bayrağı asıldı. Samsun'da birlikte görev yaptığı meslektaşları da şehit evine akın etti. Şehidin eşi ve çocukları daha sonra memleketleri Kırıkkale ilinin Sanayi Mahallesi'ne gitmek için yola çıktılar.

        İHA

        ŞEHİT POLİS MEMURU YILMAZ DİKMEN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ