Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika 18 parti, YSK’ya milletvekili aday listesi verdi

        GAZETE HABERTÜRK-ANKARA

        CHP adına listeleri sunan Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 131 milletvekilinden 3’ünün değiştiğini açıkladı. AK Parti’nin listesini Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ verdi. Bozdağ, “AK Parti’de 3 dönemlikler vardı, bu seçimde 3 dönemliklerden 24 arkadaşımız aday gösterildi. 7 Haziran’da milletvekili seçilen, aday gösterilen arkadaşlarımızdan 312’si yeniden bu seçimde aday gösterilmiştir” açıklamasını yaptı.

        MHP’den Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, listeleri YSK’ya teslim etti. Öztürk, aday listesinde yer verilmeyen Meral Akşener için “Bir nöbet değişimi. Dinlenirler, vakti gelince yeniden devreye girerler. Sayın Akşener 2007’de geldi. 2007’den önce de MHP vardı” dedi. Öztürk, Tuğrul Türkeş’in AK Parti’den aday olmasına ilişkin de “Tuğrul Türkeş Bey’in davranışına da biz şaşırmadık. Herkesçe beklenen bir adımdı. O da esirgemedi, gösterdi” ifadesini kullandı.

        OY PUSULASI DEĞİŞECEK

        Listelerini götürmeyen 9 siyasi parti nedeniyle 27 parti arasında çekilen kura sonucu belirlenen oy pusulası da değişecek. Bu partiler çıkarılacağı için siyasi partilerin oy pusulasındaki yerlerinde sola doğru kaydırma yapılacak.

        Listeler 28 Eylül’de kesinleşecek

        YSK, aday listelerini siyasi partiler incelemeye dün itibarıyla başladı. Siyasi partiler ve bağımsız adaylar, kurulun tespit edip bildirdiği eksiklikleri, 22 Eylül’e kadar düzeltecek. İnceleme işlemi 23 Eylül’de tamamlanacak ve listeler yayımlanmak üzere Resmi Gazete’ye gönderilecek.

        28 Eylül’de milletvekili kesin aday listeleri Resmi Gazete’de ilan edilecek. Öte yandan partiler de seçim beyannamelerini açıklayarak vekil adaylarının tanıtımını yapacak. MHP ve HDP’de bu yönde henüz bir tarih belirlenmezken, AK Parti 21 Eylül Pazartesi günü Ankara Spor Salonu’nda, CHP ise 30 Eylül’de CHP Genel Merkezi’nde düzenleyeceği programlarla milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıtacak.

        Seçime girecek siyasi partiler

        AK Parti, HDP, MHP, CHP, Millet Partisi, Vatan Partisi, Merkez Parti, Hak ve Özgürlükler Partisi, Saadet Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, Bağımsız Türkiye Partisi, Halkın Kurtuluşu Partisi, Liberal Demokrat Parti, Büyük Birlik Partisi, Komünist Parti, Doğru Yol Partisi, Toplumsal Uzlaşı ve Reform Partisi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ