Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem A.A'nın tartışılan 2007 takvimi!

        Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri için geri sayım sürerken siyasi tartışmalar laiklik ekseninde yoğunlaşıyor. Ancak, siyasetçiler arasında devam eden tartışmaya, bir kamu kurumunun adeta şifreli bir mesajla katıldığı izlenimi vermesi şaşkınlık yarattı.

        Atatürk'ün kurduğu ve devletin resmi bir kurumu olan Anadolu Ajansı (AA), ilginç bir icraata imza attı. AA'nın 2007 yılı için hazırlatıp dağıttığı duvar takvimlerinde, Atatürk'ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir'in yanında Kocatepe Camii görülüyor.

        Diğer yapraklarında hayvan ve doğa fotoğrafları bulunan AA'nın takviminde, ekim ayına ilişkin sayfada bir cami siluetine, Yüce Önder'in hayatını kaybettiği kasım sayfasında ise Anıtkabir'in fotoğrafına yer verildi.

        Ancak, skandal görüntü de bu sayfada ortaya çıktı. AA, bugüne kadar hiç rastlanmamış bir kadrajla Anıtkabir'in yanıbaşına Ankara'daki Kocatepe Camii'nin görüntüsünü de sığdırdı. Böylece Türkiye'de bir ilke imza atan AA sayesinde, dört minareli Kocatepe Camii, Anıtkabir'in yanıbaşına gelmiş oldu.

        NEDEN GEREK DUYULDU?

        Hükümetin TRT Genel Müdürlüğüne aday gösterdiği ve kararnamesi Köşk'ten dönen vetolu Hilmi Bengi yönetimindeki AA'nın bu gayreti farklı değerlendirmelere yol açtı. Bazı yorumlar şöyle:

        -Ajans, takvimin yapraklarında kedi, köpek ve lalelere birer sayfa ayırmış. Ancak sıra Anıtkabir'e geldiğinde bir tam sayfaya kıyamamış.

        -Anıtkabir ile caminin aynı karede gösterildiği aya dikkat edin; Kasım. Yani Genel seçimlerin yapılacağı ay. Takvimi hazırlayanlar, bu yolla, ülke yönetiminin alacağı şekle ilişkin niyet beyan ediyor.

        -AA, kendi kurucusu da olan Atatürk'ün kabrini cami görüntüsü ile sunarak bazı siyasetçilere kendince mesaj veriyor.

        -Anıtkabir'in bulunduğu tepe, Ankara'nın en yüksek mevkii. Dolayısıyla Anıtkabir siluetinin bulunduğu kadraja herhangi bir başka görüntünün girmesi mümkünse de çok zor. Bu zorlama, iktidara yaranmak için yapılmış bir işgüzarlık değilse nedir?

        İŞTE O TAKVİMDEN BAZI YAPRAKLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ