Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şehitler son yolculuklarına uğurlandı

        Mehmet İNMEZ/İZMİR-Mahmut ACARÖZ/BALIKESİR-Beycan ÜÇKARDEŞ/ADANA

        Şırnak'ın Cizre ilçesinde pazar günü teröristlerce yerleştirilen el yapımı bombanın patlatılması sonucu şehit olan Piyade Er Necati Yenikapı İzmir'de, sözleşmeli Piyade Onbaşı Faruk Gezen Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde toprağa verildi

        Şırnak'ın Silopi ilçesinde önceki gün (pazartesi) teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Kenan Yıldız ise memleketi Adana'da son yolculuğuna uğurlandı.

        İzmirli şehit Yenikapı'nın babası, "Terör insanın kanını emer. Yalanla, dolanla bu iş yürümez. Gençlerin beynini yıkarlar. Allah'tan korksunlar. Benim bir bayrağım var, işte, ay yıldızlı bayrağım, başka yok" dedi. Şehit Yıldız'ın 3 yaşındaki oğlu Melih'in babasının tabutunun yanında oynayıp tabutu ve babasının fotoğrafını öpmesi yürekleri dağladı.

        ORGENERAL DAKİKALARCA ELİNİ BIRAKMADI

        Piyade Er Necati Yenikapı için İzmir Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde namazına müteakip düzenlenen törende şehidin babası Feyzi, annesi Neriman Yenikapı, kardeşleri Mert ve Ece gözyaşlarını tutamadı. Oğlunun ölmediğini, şehit olduğunu bağırarak söyleyen baba Yenikapı, "Benim evladım şehit oldu. Korkma evladım baban burada. Annem, babam, sülalem Kürt. Bunlar neyin peşindeler? Terör insanın kanını emer. Yalanla, dolanla bu iş yürümez. Gençlerin beynini yıkarlar. Benim bir bayrağım var, işte, ay yıldızlı bayrağım. Başka yok. Terörün dini, imanı yok. Allah sevdiği kulunu aldı" dedi. Acılı babayı Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep dakikalarca elini tutup teselli etti. Anne Neriman Yenikapı oğluna asker selamı vererek son yolculuğuna uğurladı. Şehidin naaşı, Kadifekale Şehitliği'nde toprağa verildi.

        OĞLUNUN TABUTUNA SARILDI

        Aynı saldırıda şehit olan sözleşmeli Piyade Onbaşı Faruk Gezen (25) de Balıkesir'in Dursunbey ilçesi Durabeyler Mahallesi'nde binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Mahalle ilkokulunda gerçekleşen törende acılı anne Ayşe Gezen tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Şehidin babası Arif Gezen, ağabeyi Halil Gezen, kız kardeşi Semra Gezen ve sözlüsü Yasemin Akbaş başsağlığı dileklerini kabul etti. Şehidin 3 yaşındaki yeğeni Ali Gezen de amcasının tabutunu ve fotoğrafını öptü.

        ŞEHİDİN OĞLU YÜREKLERİ DAĞLADI

        Silopi'de şehit olan 1 çocuk babası Jandarma Astsubay Üstçavuş Kenan Yıldız (33) memleketi Adana'da son yolculuğuna uğurlandı. Geçici görevle gittiği Silopi'de şehit olan Yıldız için Sabancı Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazına Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu da katıldı. Şehidin eşi Hatice Yıldız, babası Cumali Yıldız ile annesi Emine Yıldız ile diğer yakınları törende güçlükle ayakta durabildi. Sırtına Türk Bayrağı bağlanan şehidin 3 yaşındaki oğlu Melih'in, babasının tabutunun yanında oyun oynaması, sık sık tabutu ve fotoğrafını öpmesi yürekleri dağladı. Tabutun üstündeki Türk bayrağını kaldıran şehit annesi Emine Yıldız "Ben şehit annesiyim, Türk Bayrağı kaldırıyorum, gurur duyuyorum" diyerek Genelkurmay Başkanı Akar'a selam verdi. Orgeneral Hulusi Akar ile Adana Valisi Mustafa Büyük ise şehit babası Cumali Yıldız'a destek verip, teselli etmeye çalıştı.

        2009'da Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun olan ve yaklaşık 5 yıldır da astsubay olarak görev yaptığı bildirilen Yıldız'ın, Silopi'de Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde polis olarak görev yapan kayınbiraderi Caner Hayaloğlu da törene üniformalı kıyafetle katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ