Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu 4 Ocak Pazartesi Van hava durumu saatlik-5 günlük

        Van'da bir süredir devam eden kar yağışı il genelinde hayatı felç etmiş durumda. Etkisini sürdüren kar yağışının ardından 400 mahalleye ulaşım sağlanamıyor. İşte Van'da 5 günlük ve saatlik hava durumu...

        Yağış sonrası Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent merkezinde kar temizleme çalışması yürütürken, karayolları ekipleri de ana yollarda yol açma ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

        Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden Van hava durumu ile ilgili yapılan açıklamada, havanın bugün ve yarın çok bulutlu olacağı, hava sıcaklığında 4-8 derece düşüş yaşanacağı bildirildi.

        Sabah ve gece saatlerindeki kuvvetli buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların hazırlıklı olması istenen açıklamada, bölge genelinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ tehlikesine dikkat çekildi.

        Açıklamada, gece en düşük sıcaklığın sıfırın altında 22 dereceyle Van'ın Başkale ve Gürpınar ilçelerinde ölçüldüğü kaydedildi.

        Van'ın Çaldıran ilçesinin bazı mahallelerinde dondurucu soğuklar nedeniyle şebeke hattı dondu. Vatandaşlar, su ihtiyaçlarını diğer mahallelerden araçlarla taşıyarak karşıladı. Donan şebeke hattı, VASKİ ekiplerinin çalışmasıyla açıldı.

        VAN SAATLİK VE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ