Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Hakkari, Ankara'ya çıkarma yapacak

        Volkan YANARDAĞ/ANKARA

        Aralarında eski AK Parti milletvekili ve il başkanlarının da bulunduğu bazı isimler, Ankara’da görüşmeler yapmak için hazırlıklara başladı. AK Parti Genel Merkezi ve hükümet nezdinde temas kurmak isteyen Hakkârililer, “5 yıldır yapımı süren valilik binası yeni bitti.

        Hakkâri’nin hiçbir altyapı sorunu yok. Yüksekova’da kanalizasyon hatta doğru dürüst içme suyu bile yok. Yüksekova il yapılmak isteniyorsa buna bir şey demeyiz. Ancak, il merkezinin değiştirilmesini doğru bulmuyoruz. Ankara’daki ilgililerle konuyu paylaşacağız” değerlendirmesini yaptı.

        Eski AK Parti Hakkâri Milletvekili ve İl Başkanı Abdülmuttalip Özbek; STK’lar, kanaat önderleri ve muhtarların il merkezinin taşınması konusunda kendi üzerinde ciddi bir baskı oluşturduğunu belirterek, “Hükümetimizden ricamız, bu konuyu yeniden değerlendirmesi. Eğer il merkezi taşınırsa, Hakkâri’de ekonomi biter. Esnaf iş yapamaz. Ticaret son erer” dedi. İl merkezinin değiştirilmesi durumunda Hakkâri’nin mağdur olacağını kaydeden Özbek, “Yüksekova’nın gelişmesini, büyümesini, zenginleşmesini tabii ki isteriz. İl olmak Yüksekova’nın da hakkıdır. Ancak bir yeri mağdur ederek başka bir yeri geliştirmenin de anlamlı olmadığını düşünüyoruz” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ