Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

        AK Parti Çorum İl teşkilatı üyeleri ve vatandaşların da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, "Cumhurbaşkanına hakaret" ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

        AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, kadın kolları ve gençlik kolları üyeleri, il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri ile bazı vatandaşlarla Çorum Adliyesine geldi.

        Bekiroğlu ve beraberindekiler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda ve TBMM'deki Grup Toplantısında, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı rencide ettiği iddiasıyla Çorum Cumhuriyet Başsavcılığına "Cumhurbaşkanına hakaret"ten suç duyurusunda bulundu.

        Bekiroğlu, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, halkın özgür iradesi ile yapılan seçimlerde cumhurbaşkanı seçilen bir lidere yönelik bu hakaret ve aşağılayıcı ifadelere karşı sessiz kalmayacaklarını söyledi.

        "AK Parti Çorum ailesi olarak cumhurbaşkanımıza yapılan hakaretle ilgili suç duyurusunda bulunduk" diyen Bekiroğlu, şunları kaydetti:

        "Halkın özgür iradesi ile seçilmiş bir cumhurbaşkanına kimse hakarette bulunamaz. Türk Ceza Kanu'nun 299’uncu maddesinde Cumhurbaşkanı'na hakaretin suç olduğu açıkça belirtilmiştir. Ayrıca, Türk Ceza Kanu'nun 125 inci maddesinde de hakaret suçtur. Biz Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanımızın onur ve şerefine yönelik bu saldırısının karşılıksız kalmayacağı inancıyla suç duyurusunda bulunuyoruz. Çorum’un yanı sıra ilçelerde de bu şikayetler yapılıyor. Her partili kendi adına şikayet dilekçesi verdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun üslubuna dikkat etmesi gerektiği kanaatiyle dilekçelerimizi veriyoruz."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ