Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP lideri Demirtaş: Türk’ün de Kürt’ün de ana-babası ağlamasın diye uğraşıyoruz

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’da düzenlenen “Avrupa Sol Partiler Dayanışma Konferansı”nda yaptığı konuşmada, dünyanın neresinde olursa olsun insanlığa ve hak ihlallerine ilişkin işlenen suçların asla kabul edilmemesi gerektiğini söyledi.

        Düşen ateşin büyük olduğunu, ateşin önce anne ve babaların yüreğini yaktığını ifade eden Demirtaş, şöyle dedi:

        "Ben de ailem de arkadaşlarım da çocuğumuzla ve neyimiz varsa her şeyimizi ortaya koyduk. Bu topraklara barış gelecek, akan kan duracak ve mutlaka silahlar susacak. Biz istiyoruz ki şu dakikada olsun. Bunun için uğraşıyoruz. ‘Başka ana ve baba ağlamasın’ diye elimizden geleni yapıyoruz. Ankara’dakiler de İstanbul’dakiler de ağlamasın.‘Türk’ün de Kürt’ün de ana ve babası ağlamasın’ diye uğraşıyoruz. Bedeli neyse hepimiz ödeyeceğiz ancak bizden sonraki nesiller özgür yaşayacak. Bu topraklarda korkmadan gerçek barış ve demokrasi inşa edecekler. Bu dönem öylesine tarihi bir dönemdir."

        Almanya Sol Parti Eşbaşkanı Bernd Riexinger de barışçıl bir dönem için mücadele edilmesi gerektiğini belirterek, Alman hükümetinin de barışın gelmesi konusunda büyük sorumluluğu olduğunu dile getirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ