Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kedisini kurtarmak isterken cam kıran kişiden örnek hareket

        ÇOMÜ öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Boztepe'nin park halindeki otomobilinin camını kedisini kurtarmak isterken kıran kişi, hem aracın yağmurdan zarar görmemesi hem de hasarı gidermek için büyük çaba harcadı

        - Boztepe, 2 gün sonra aracını park ettiği yerden almak üzere geldiğinde, sileceğin altındaki bir not ve yağmur suyunun girmemesi için macunla kaplanmış camla karşılaştı - Boztepe: - Durumu anlatıp cep telefonu numarasını yazdığı notu bırakmış. Camı yaptırdı, tüm masrafları karşıladı"

        Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Seyhan Boztepe'nin otomobilinin ön camını kedisini kurtarmak isterken kıran kişinin zararı karşılamak için gösterdiği çaba, birçok kişiye örnek olacak nitelikte. Park edildiği yerde 2 gün kalan otomobile yağmur suyu girmemesi için kırılan camı macunla kaplayan ses mühendisi Resul Keleş, Boztepe'nin kendisine ulaşması için bıraktığı ancak ıslanan notu yeniledi.

        ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Seyhan Boztepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birkaç gün önce İstanbul'a gittiğini, otomobilini bir alana park ederek bölgeden ayrıldığını anlattı. Aracını almak üzere gittiğinde ise ön camın tamamen kırık olduğunu gördüğünü ifade eden Boztepe, karşılaştığı manzarayı şu sözlerle aktardı:

        "İnceleme yaparken sileceğin altındaki bir kağıt dikkatimi çekti. 'Merhaba, kedimi kurtarmaya çalışırken ağaçtan arabanızın üzerine düştüm. Tüm masrafları karşılayacağım. Çok özür dilerim' yazısı ile bir cep telefonu numarası bulunan notu gördüğümde çok şaşırdım." Nottaki numarayı arayıp aracının camını kıran kişiyle buluştuklarını dile getiren Boztepe, şöyle devam etti:

        "Hemen arabayı bıraktığım yerin yanında yaklaşık 6 metre yüksekliğinde bir duvar var. Bu arkadaşın kedisi oraya çıkmış. Kediyi kurtarmak için yandaki ağaçtan o duvara tırmanmaya çalışırken tam da otomobilin ön camının üzerine düşmüş. Cam kırılmış, sonra da bu notu bırakmış. Durumu anlatıp cep telefonu numarasını yazdığı notu bırakmış. Kendisini iyi ve genç bir çocuk. Camı yaptırdı, tüm masrafları karşıladı. Normalde böyle bir durumda camı geldiğinde kırık bulursun, onunla uğraşırsın.Ne olduğunu, nasıl olduğunu da takip etmezsin. Bu arkadaş kendisine sorumluluk edinmiş."

        Yrd. Doç. Dr. Boztepe, camı kıran kişinin, "Bıraktığı notun bir süre sonra yağmurdan ıslanması üzerine yenisini yazıp tekrar sileceğin altına koyduğunu" aktardığını söyledi. Bu tür davranışların artık çok nadir görüldüğünü vurgulayan Boztepe, "Kırık camdan aracın içine yağmur suyunun girebileceği yerleri cam macunuyla kapatmış. İlginç bir olay. Aslında olması gereken bir şey. Herkesin, bir başkasına verdiği zararı ve mağduriyeti takip edip gidermesi gerekiyor" diye konuştu.

        "KAZA SAYESİNDE DOSTLUK OLUŞTU"

        Kedisini kurtarmak isterken Boztepe'nin aracının camının kırılmasına neden olan Resul Keleş ise ses mühendisi olduğunu belirtti. Düştüğünde otomobilin bölgede bulunmasının kendisi için büyük bir şans olduğunu dile getiren Keleş, "Düşmemle aracın ön camı tamamen kırıldı. Eğer otomobil orada olmasaydı belki boynum ya da omuriliğim zarar görebilirdi" dedi. Keleş, böyle bir davranışı hem otomobilin zararını karşılamak hem de sağlığını kaybetmediği için teşekkür etmek adına yaptığını ifade ederek, "Seyhan hocam notta bıraktığım numaradan bana ulaştı. Kendisi de gerçekten muhteşem bir insan. Biraz sohbet ettik, aracının camını tamir ettirdik. Kendisi beni sergisine davet etti. Böyle bir kazada dostluğumuz da oluştu" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ