Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eşinin kezzapla yaktığı Zehra Elber yardım bekliyor

        Ceylan SEVER / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul’da yaşayan 23 yaşındaki Zehra Elber, 6 yıl önce ağabeyinin arkadaşı Gökhan Elber ile kaçarak evlendi. Ankara’ya yerleşen çiftin 2 çocukları oldu. Evlilik boyunca şiddet gören genç kadın, daha fazla dayanamayıp geçen yıl mayıs ayında Konya Ereğli’deki ailesinin yanına döndü.

        Gökhan Elber, eşinin boşanma davası açtığını öğrenince soluğu Ereğli’de aldı. 27 Mayıs günü genç kadını aradı ve “Çocukları görmek istiyorsan internet kafeye git” dedi. Kardeşiyle birlikte verilen adrese giden ancak çocuklarını göremeyen genç kadın geri dönmek için yola çıktı. Evlerine 100 metre kala, Gökhan Elber iki kardeşin yolunu kesti. Elindeki kezzapla eşi Zehra Elber’in neredeyse vücudunun tamamını, baldızının ise kolunu yaktı. Olaydan sonra yakalanan saldırgan, 21.5 yıl hapse mahkûm edildi. Boşanma davası ise hââ sürüyor.

        Korkunç saldırının ardından 30’dan fazla ameliyat geçiren Elber’e, üvey babası Niyazi Oktay sahip çıktı. Masrafları karşılamak için kredi çeken Oktay şimdi de tedavi için gereken 200 bin lirayı toplayabilmek amacıyla valilik izniyle kapı kapı dolaşıyor. Anne Ümmü Gülsüm Oktay da yaşananları şöyle anlattı: “Zehra 45 kiloya düştü. Çok acı çekiyor. En çok çocuklarının ondan korkmasına üzülüyor. ‘Çocuklarımın benden kaçmayacağı şekilde estetik olmak istiyorum’ diyor. Kızıma yardım edemiyorum... ”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ