Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Başsavcı Çiçekli: 91 yaşındaki şüpheli gözaltına alınmadı

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, FETÖ / PDY örgütüne yönelik Erzurum'da sürdürülen soruşturmayla ilgili olarak "91 yaşında olan hasta şüphelinin mahkeme kararı ile evinde arama yapılmış olup, bu şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmemiştir" dedi.

        Erzurum merkez Aziziye ilçesi Belediye Başkanlığı tarafından 5 yıl önce 14 bin metrekare arazinin 2 bin 600 metrekare gösterilererek satılmasıyla ilgili FETÖ / PDY örgütüne yönelik Erzurum merkezli operasyonda Ankara, İstanbul, Van, Çanakkale ve Trabzon'da dün 30 kişi gözaltına alındı. Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli imzası ile Erzurum Adliyesi'nin internet sitesinden bugün yapılan ikinci açıklamada şöyle denildi:

        "Bazı basın ve yayın organlarında Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan FETÖ/PDY terör örgütüne ilişkin soruşturma kapsamında '91 yaşında olan hasta şüphelinin gözaltına alındığı' şeklindeki haberler nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

        Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülmekte olan iddia edilen FETÖ/PDY terör örgütüne ilişkin soruşturma kapsamında 23 Şubat günü yapılan operasyonel çalışma sonucunda toplam 30 kişi gözaltına alınmış olup, bazı basın yayın organlarında 91 yaşında olmasına rağmen gözaltına alınmaya çalışıldığı iddia edilen A.Ö., elde edilen deliller kapsamında dosyamızda şüpheli olarak bulunduğundan mahkeme kararı ile yalnızca evinde arama yapılmış olup, bu şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ