Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Emekli generaller susma hakkını kullanacak

        Ergenekon operasyonunun 10. dalgasında önceki gün gözaltına alınan 39 kişinin sorgulamalarına başlandı.

        EMEKLİ GENERALLER SUSMA HAKLARINI KULLANACAK

        Operasyon kapsamında gözaltına alınan Genelkurmay Eski Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel, MGK eski Genel Sekreteri emekli orgeneral Tuncer Kılınç, Harp Akademileri Eski Komutanı emekli orgeneral Kemal Yavuz’un polis sorgusunda ifade vermeyecekleri ve sorgulamalarda susma haklarını kullanacakları öğrenildi.

        EMEKLİ GENERALLER NEZARETHANEDE DEĞİL, ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNDE GÖZETİM ALTINDA TUTULUYOR

        Emekli Orgeneraller nezarethanede değil, şube müdürlüklerinde bulunan ziyaretçi odalarında gözlem altında tutuluyorlar. Çapraz sorgulama tekniğinin kullanılacağı sorgulamalar, ele geçirilen belge, döküman ve bilgisayarlardaki bilgilerin deşifre edilme işleminin tamamlanmasının ardından, sabah saatlerinde başlanacağı bilgisi alındı.

        EMEKLİ ORGENERAL KEMAL YAVUZ EŞİ VE KIZI İLE GÖRÜŞTÜRÜLMEDİ

        Operasyonun 10. dalgasında gözaltına alınan Emekli Orgeneral Kemal Yavuz’un eşi olduğu öğrenilen Berin Yavuz ve yine kızı olduğu öğrenilen Melahat Yavuz gece yarısına doğru İstanbul Emniyetine geldi.

        Yanlarında getirdikleri battaniye ve Emekli Orgeneral Yavuz’a ait kişisel eşyalarını teslim etmek isteyen Berin ve Melahat Yavuz, Organize Suçlar Şubesine alınmadı. Emekli Orgeneralin eşi ve kızı bir süre Organize Suçlar Şubesinin önünde bekledikten sonra yanlarında getirdikleri ile beraber İstanbul Emniyeti’nden ayrıldı.

        İBRAHİM ŞAHİN’İN OĞLU İSTANBUL EMNİYETİNE GELDİ

        Özel Hareket Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin’in oğlu da gece yarısından önce İstanbul Emniyetine geldi. Emniyet Müdürlüğü’ne tıpkı Berin ve Melahat Yavuz gibi babası İbrahim Şahin için battaniye, takım elbise ve kişisel eşya getirdi. Şahin’in oğlu babasının tutulduğu Terörle Mücadele Şubesi’ne alınmadı ve getirdikleri ile beraber İstanbul Emniyetinden ayrıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ