Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Emlakçı kadının katil zanlısından ürperten ifade

        İsmet ACAR / BURSA

        Bursa'nın Yenişehir İlçesi'nde geçen yıl 6 Haziran'da kendisine ait emlak bürosundan çıkarak cipine binen Şadiye Şensözlü (51), ortadan kayboldu. Yakınlarının kayıp başvurusuyla polis ekipleri çalışma başlatırken, emlakçı kadının cipi birkaç gün sonra İznik Gölü kenarında ön camı kırık, koltuklarında da kan izleriyle bulundu.

        İTİRAF ETTİ AMA CESET BULUNAMADI

        Bölgedeki 150 adet güvenlik kamerasını inceleyen, 200'e yakın kişinin ifadesine başvuran ekipler, Şadiye Şensözlü'nün son olarak, adam yaralama ve kundakçılık da dahil çeşitli suçlardan 7 yıl hapis yattığı öğrenilen İsmail Erbay (46) tarafından ankesörlü telefondan arandığını ve Erbay ile buluştuğunu saptadı. Araçtaki kan izlerinin de Şensözlü'e ait olduğu belirlenince, ekipler İsmail Erbay'ı gözaltına aldı. Erbay olayı itiraf edip tutuklansa da talihsiz kadının cesedi bırakıldığı iddia edilen yerde bulunamadı. Bulunan bazı saç parçaları da teşhis amacıyla kriminal laboratuvara gönderildi.

        Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Kasten adam öldürmek ve ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarıdan ömür boyu hapis istemiyle hakim önüne çıkan katil zanlısı, cinayeti kasten işlemediğini, Şenözlü'ye görmek istediği tabancanın kazayla patladığını iddia etti.

        BAŞINDA CAN ÇEKİŞMESİNİ BEKLEDİM

        Erbay, "Değişik suçlardan sabıkam olduğu için silah taşıyorum. Olay günü Şadiye hanımla buluştuk. Araçla gezdikten sonra Orhangazi İlçesi'ndeki Sölöz Çöplüğü'ne gittik. Arabada sohbet ediyorduk. Sohbet sırasında silahımı görmek istedi. Ben de silahın şarjörünü çıkartıp kendisine uzattım. O anda silah ateş aldı. Silahın namlusunda kurşun olduğunu unutmuşum. Mermi başına isabet etti. Hemen kucaklayıp arabadan indim. Hastaneye götürecektim ama olayın şoku ile aracı kullanamayacağımı anladım. Cesedin başında durup can çekişmesini bekledim. Olay yerinde bir saat durduktan sonra cipi alıp 20 kilometre uzaklaştım. Arabayı göl kenarına bıraktım. Cesedi saklamadım. Bulunsun diye ortada bıraktım. Ben sinir hastasıyım kendimi kontrol edemiyorum" diye konuştu. Mahkeme Erbay'ın tutukluğunun devamına karar verip, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ