Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Prof. Erdener Yurtcan'ı dolandıran zanlılar 1.9 milyon TL ile yakalandı

        Beycan ÜÇKARDEŞ / MERSİN

        Şüphelilerin evinde 1.9 milyon TL bulundu. Zanlı, 4.5 milyon lirasını dolandırdıkları Yurtcan ile ilgili ifadesinde "Ben sadece aracıyım. 'Bana alacağımız var' dediler. Ben parayı alıp arkadaşlara teslim ettim" dedi.

        'TEMİZLİK GÖREVLİSİ ŞÜPHELENDİ'

        Mersin'de yaşlı bir kadını telefonla arayarak kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan dolandırıcılar tüm parasını Mezitli İlçesi'nde bulunan Dr. Hakan Kundak İlkokulu'nun bahçesine bırakmasını istediler. Yaşlı kadın 25 bin lira parasını bir poşetin içinde okul bahçesine bırakarak ayrıldı. İçi para dolu poşet okulun temizlik görevlisi tarafından bulunudu. Bu sırada bir araçla okula gelen 3 kişi, "Bu para teyzemize ait, bize ver" diyerek poşeti almak istedi. Parayı vermeyen görevli, durumu ve şüphelilere ait aracın plakasını polis ekiplerine bildirdi.

        'İTİRAF ETTİ'

        Aracı takibe alan polis, 24 Mart'ta 3 kişiyi Erdemli ilçesi Kızkalesi beldesindeki bir evde yakaladı. Evdeki aramada 1.9 milyon TL ile 6 cep telefonu, başka kişiler adına düzenlenmiş banka kartları ele geçirildi. Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şüpheliler Mahmut E. (27), Murat K. (29) ve Zeliha T. (25) suçlamaları kabul etmedi ancak okul temizlik görevlisi tarafından teşhis edildi.

        Zanlılarla ilgili araştırmasını sürdüren polis Mahmut E.'nin, İstanbul'da ceza hukukçusu Prof. Dr. Erdener Yurtcan'ın 4.5 milyon lira dolandırılması olayının zanlılarından olduğunu tespit etti. Mahmut E. ise olayla ilgisinin olduğunu ancak sadece paranın alınmasına aracılık ettiğini ileri sürdü. Mahmut E., "Arkadaşlar bana 'birinden alacağımız var, gidip onu almamız gerekiyor' dedi. Bende gidip aldım. Dolandırıcılık olduğunu bilmiyordum" şeklinde ifade verdi. Evde bulunan paranın Erdener Yurtcan'dan aldıkları paranın kalan kısmı olduğunu söyleyen Mahmut E. "Bir miktarını harcadık, bir miktarını da 2 arkadaş emanet olarak verdik" dedi.

        Polis, şüphelilerin parayı verdikleri kişilerin peşine düşerken 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ