Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Bisikletliler Derneği: ‘Çekin aracınızı yolumuzdan’

        GAZETE HABERTÜRK

        Her geçen gün artan trafik yoğunluğunun yaşandığı megakentte bisiklet kullanımını artırmak için belediyeler bisiklet yolları açıyor. Ama gelin görün ki araç sahipleri bu yolları parka çeviriyor. Bisikletliler yollarını istiyor...

        Trafik yoğunluğunun her geçen gün arttığı İstanbul’da belediyeler son dönemde bisiklet kullanımına yönelik uygulamaları hayata geçiriyor. Mevcut trafikte yaşanabilecek tehlikeleri dikkate alan yerel yönetimler haliyle ilk olarak pilot bölgeler belirleyip bisiklet yolları inşa ediyor. İBB’nin kent genelinde yaptığı bisiklet yolu 80 kilometreyi buldu. Amaç bisiklet kullanımını güvenli bir hale getirip yaygınlaştırmak. Ancak sonuç bu şahane projenin büyümesini engelliyor... Nedeni ise yapılan bisiklet yollarının park yeri olarak kullanılması. Bisikletlileri küstüren işte bu önemli sorun, Bisikletliler Derneği yöneticileri ve gönüllülerinin de gündeminden düşmüyor.

        BİSİKLETLİLER FUARDA DERT YANDI

        Bisikleti, yaşamın bir parçası haline getirmeyi, güvenli bisiklet yolları ve park yerlerinin oluşmasını sağlayarak, bisiklet kültürünü, bisiklet turizmini geliştirmeyi amaçlayan Bisikletliler Derneği yöneticileri ve gönüllüleri, İstanbul trafiği ile pek yan yana getirilmeyen bisikletle ilgili sorunları dile getirdi. Bisikletliler Derneği, yerel yönetimlerden daha fazla bisiklet yolu açılmasını ve mevcut yolların otopark olarak kullanılmasının önüne geçilmesini istedi.

        ANADOLU YAKASI DAHA ŞANSLI

        Bisikletliler Derneği yöneticilerinden Ayten Düz, 2008’den bu yana bisikleti seven herkesi tek çatı altında toplama ve daha fazla bisiklet kullanılmasını hedeflediklerini bildirirken, “Her yerde Amsterdam’da olduğu gibi bisikleti rahat kullanmak istiyoruz. Çok az bisiklet yolumuz var. İstanbul’un Anadolu yakası bisiklet yolları bakımından biraz daha şanslı. Merter, Bakırköy, Yeşilköy’e kadar giden bisiklet yolumuz var ama orada çok fazla araç park edildiği için pek kullanılamıyor. Hep beraber bisiklet yollarına sahip çıkmalıyız” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ