Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yetiştirme yurdunda yaşananlar Bakanlık gündeminde

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca, Denizli'deki yetiştirme yurdunda şiddet iddialarının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun talimatıyla olayla ilgili müfettiş görevlendirildiği, idari soruşturma başlatıldığı belirtilerek olayda sorumluluğu bulunan kişilerin görevden alındığı bildirildi.

        Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada Denizli yetiştirme yurdunda yaşanan olaylara ilişkin görüntülerin bazı basın yayın organlarında yer aldığı hatırlatıldı.

        Açıklamada şunlar kaydedildi:

        "Görüntüler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na ulaştığı andan itibaren Bakan Ramazanoğlu’nun talimatı üzerine müfettiş görevlendirilmiş, gerekli idari soruşturma başlatılmıştır. Olayda sorumluluğu bulunan kişiler derhal görevden alınmıştır. İdari soruşturmanın neticesine göre sorumlular hakkında adli süreç de başlatılacaktır. Olaya müsamaha gösterilmesi veya seyirci kalınması kesinlikle söz konusu değildir."

        Açıklamada bakanlığın temel prensibinin "devletin koruması altındaki çocuklara sevgi ve şefkat ile muamele edilmesi" olduğu belirtilerek "bunun aksi davranışları sergileyenlerin bakanlık çatısı altında barınmaları mümkün değildir" ifadelerine yer verildi.

        YURTTAKİ ŞİDDET İDDİASI

        CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Erkek Yetiştirme Yurdunda kalan çocuklara şiddet uygulandığını öne sürerek, yetiştirme yurdunda yaşandığını belirttiği "erkek çocuğuna kötü davranış"ile ilgili görüntü kaydını medya mensupları ile paylaşmıştı. Sancar, "Yemekhanede yemek yiyen bir çocuğa bir erkek görevli boynundan tutarak, bir kadın görevli ise yemek yediği tabağa vurarak şiddet uygulamıştır" ifadelerini kullanmış, yurt yetkilileri ise olayın 2015 yılının eylül ayında yaşandığını belirterek görevliler hakkında soruşturma açıldığını ve kurumla ilişkilerinin kesildiğini bildirmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ