Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Saffet Sancaklı'dan proje çıkışı!

        MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, MHP olarak Türk sporu için hazırladıkları bir projeyi 10 Mart 2016'daki TBMM Genel Kurulunda dile getirdiğini hatırlattı.

        Hazırladığı projenin, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katıldığı iş birliği protokolü töreniyle sanki hükümetin projesiymiş gibi açıklandığını savunan Sancaklı, "Benim anlattığım projeyi bire bir AKP projesiymiş gibi gösteren iki bakanı kınıyorum." diye konuştu.

        Bakanların, siyasi nezaket gereği kendi adını dile getirip MHP'ye teşekkür etmesi gerektiğini belirten Sancaklı, "Ama bu arkadaşlar maalesef siyasi nezaketsizlik göstermiştir." ifadesini kullandı.

        Projenin, Türk gençliği için yüzyılın projesi olduğunu ve bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini kaydeden Sancaklı, "Ama maalesef kendileri bu işi beceremeyeceklerdir. 14 yıldır bunu akıllarına getiremeyen veya bu projenin çalışmasını yapamayan bilgisiz insanlar var orada tabii. Bunu beceremeyecekler ve bu projeyi heba edecekler. Yani altın yumurtlayan tavuğu, yumurtayı almak için kesmek gibi bir şey." görüşünü savundu.

        Sancaklı, "Bu mesele memleket meselesidir, siyasi parti meselesi değildir. Biz MHP olarak böyle bakıyoruz. Bu uygulanacak proje MHP'nin hazırladığı bir projedir. Türk gençliğine 23 Nisan armağanı olarak da biz hediye ediyoruz." dedi.

        Körfez Köprüsü'ne ilişkin bir soruya ise Sancaklı, "O köprü olması ve yapılması gereken çok önemli bir eser. Fakat ihale şartlarını ve şartnameyi okuduğum zaman oradaki gördüğüm şeylerden sonra bu işin içinde bir sıkıntı olduğunu ve gerçek değerlerinin üzerinden yapılmadığını, birilerine ciddi manada rant sağlanacağını gördüğüm için de üzüldüm." yanıtını verdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ