Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA: Mardin Mazıdağı'da zırhlı aracın geçişi sırasında patlama

        Mardin-Diyarbakır karayolunda PKK'lı teröristlerce yola döşenen bomba, zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlatıldı.Patlamada 1'i sivil, 2'si ağır 12 polis yaralandı.

        Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı'nın verdiği bilgilere göre;Mardin'in Mazıdağı ile Diyarbakır'ın Çınar ilçeleri arasında, teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının, özel harekat polislerini taşıyan zırhlı servis aracının geçişi sırasında infilak ettirildi. Bölgeye çok sayıda ambulans istendi.

        Olay, Diyarbakır-Mardin karayolu üzerinde saat 13.15 sıralarında meydana geldi. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak, tedavi altına alındı.

        Patlamanın ardından güvenlik güçleri ile teröristler arasında kısa süreli çatışma da yaşandı. Bölgeye helikopter ve zırhlı araçlarla çok sayıda asker sevk edildi.

        OPERASYONDAN DÖNÜYORLARDI

        Habertürk Haber Merkezi'nin verdiği bilgilere göre, saldırıda, ilk belirlemelere göre 12 polis ve 1 sivil yaralandı. Yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

        Mardin ve Diyarbakır'daki hastanelere kaldırılan polislerin Nusaybin'de tamamladıkları operasyondan döndüğü öğrenildi.

        Bölgede operasyon sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ