Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'un 'şehir eşkiyaları' yakalandı

        İstanbul'da yolda yürüyen vatandaşları bıçak ve silah göstererek korkutup cep telefonlarını gasp eden 3 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin Şişli'de son olarak kendilerine direnen bir kişiyi bıçaklayarak ağır yaraladıkları ortaya çıktı.

        Daha önceden onlarca kez polis tarafından gözaltına alındıkları belirlenen şüphelilerin eski suçları arasında hırsızlık, uyuşturucu kullanmak, cinsel istismar, yaralama, otomobil hırsızlığı gibi çok sayıda suç var.

        SON İŞLERİNDE KURBANLARINI BIÇAKLADILAR

        Şişli, Halide Edip Adıvar Mahallesi, Karayiğit Sokak üzerinde 22 Nisan'da meydana gelen olayda Ahmet B., adlı müşteki bıçaklı ve silahlı saldırıya uğradı. Cep telefonunu gasp etmeye çalışan kişilere direndiği öğrenilen Ahmet B., bıçaklanarak ağır yaralandı. Polis tarafından olaydan sonra geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

        ÇOK SAYIDA SUÇ KAYITLARI VAR

        Gasp Büro Amirliği ekipleri mağdur ve diğer görgü şahitlerinin ifadelerinden eşkallerini belirlediği şüphelileri önceki gün gözaltına aldı. Şüpheliler Emre K.(23), Anıl A.(22) ve Samet K.(20) Gasp Büro Amirliği'nde olaylarla ilgili sorgulandı.

        Yapılan araştırmada şüphelilerin daha önceden 10'larca kez polis tarafından gözaltına alındığı ortaya çıktı. Emniyet Müdürlüğü kayıtlarına göre, şüphelilerin uyuşturucu kullanmak, görevi kötüye kullanmak, kasten yaralama, hırsızlık, otodan hırsızlık, parada sahtecilik, konut dokunulmazlığını ihlal, sahte kimlik ve cinsel istismar suçlarından daha önceden gözaltına alındıkları ortaya çıktı.

        8 OLAY GERÇEKLEŞTİRMİŞLER

        Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan soruşturmada polis, şüphelilerin daha önce de Eyüp, Kağıthane, Şişli ve Beyoğlu bölgelerinde 7 ayrı gasp olayı daha gerçekleştirdiğini belirledi. Şüphelilerin yolda yalnız yürüyen vatandaşların yanına yaklaştıkları, bıçak ya da tabanca göstererek korkuttukları ve cep telefonlarını gasp ettikleri öğrenildi.

        Şüphelilerin kendilerine direnen kişileri, dövdükleri de ortaya çıktı. Şüphelilerin, mağdurlar tarafından Emniyet Müdürlüğünde teşhis edildikleri öğrenildi.

        TUTUKLANDILAR

        Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler çıkarıldıkları adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis kayıtlarına göre şüphelilerin gerçekleştirdiği eylemler şöyle:

        - 27 Mart 2016 tarihinde Eyüp'te mağdur M.B.'nin cep telefonunun bıçak ve tabanca gösterilerek gasp edilmesi

        - 31 Mart 2016 tarihinde Şişli, Halide Edip Adıvar mahallesinde mağdur B.K.'nin cep telefonunun gasp edilmesi

        - 4 Nisan 2016 tarihinde C.K. ve B.K. adlı mağdurların bıçak ve silah göstererek cep telefonlarının gasp edilmesi

        - 7 Nisan 2016 tarihinde mağdur Ü.Ş.'nin Eyüp Güzeltepe mahallesinde cep telefonun gasp edilmesi

        - 13 Nisan 2016 tarihinde Mağdur M.A.S.'nin Beyoğlu, Sütlüce, Dutluk sokakta cep telefonunun gasp edilmesi

        - 15 Nisan 2016 tarihinde mağdur C. C.'nin Eyüp, Ayvansaray'da cep telefonunun gasp edilmesi

        - 21 Nisan 2016 tarihinde Şişli Hali Paşa mahallesi, Arel sokak üzerinde mağdur A.C.N. nin cep telefonunun çalınması

        - 22 NİSAN 2016 tarihinde Şişli, Halideedip Adıvar mahallesinde mağdur Ahmet B.'nin bıçakla ağır yaralanması ve cep telefonunun gasp edilmesi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ