Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika İzmir'de iki kişiye Cumhurbaşkanı'na hakaret gözaltısı

        İzmir'de, "155 Polis İmdat Hattı"nı arayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na küfür ettiği öne sürülen O.Ö. ile Dokuz Eylül Üniversitesi önünde Cumhurbaşkanı'na küfür ettiği ileri sürülen İ.Ö. hakkında yasal işlem yapıldı. İki şüpheli sevk edildikleri adliyede serbest bırakıldı.

        Geçen 28 Mart'ta saat 15.40 sıralarında '155 Polis İmdat' hattını cep telefonundan arayan bir kişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'na küfür etti. Bunun üzerine harekete geçen İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, telefonla arayıp küfür eden kişinin 36 yaşındaki O.Ö. olduğunu belirledi. 21 Nisan'da Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne davet edilen O.Ö. hakkında yasal işlem yapıldı. Sevkedildiği adliyede Cumhuriyet Savcısının tutuklanmasını istediği O.Ö. nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından serbest bırakıldı.

        FAKÜLTE ÖNÜNDE KÜFÜR VE HAKARET

        Yine geçen 21 Nisan'da saat 11.00 sıralarında, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Dokuzçeşmeler Kampüsü'ndeki Hukuk Fakültesi önünde bulunan Erdem Caddesi üzerindeki otobüs durağının duvarına çıkan bir kişinin, içerideki kafeteryada oturan öğrencilere doğru yüksek bir ses tonuyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a küfür ve hakaret ettiği bildirildi. Çalışma başlatan Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlı 42 yaşındaki İ.Ö.'yü yakaladı. İ.Ö.'nün 3 Şubat 2016 tarihinde saat 20.00 sıralarında da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a küfür ve hakaret ederek hakim ve savcılar ile ilgili tehditlerde bulunduğu için tutuklandığı, 12 Nisan 2016 tarihinde serbest kaldığı, soruşturmanın halen devam ettiği, ayrıca 4 ayrı 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan işlem yapıldığı ortaya çıktı. İşlemlerinin tamanlanmasının ardından adliyeye sevkedilen ve Cumhuriyet Savcının tutuklanmasını istediği İ.Ö. nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ